Un one-man show cu Marius Manole, regizat de Radu Afrim, va încheia seria celor 100 de episoade ale proiectului „Hektomeron” derulat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Manole va juca pentru prima dată pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, într-un performance inedit în regia lui Radu Afrim. Cu acest one-man show, cei doi vor închide seria celor 100 de episoade ale „Hektomeron”, un amplu proiect teatral urmărit online de spectatorii din întreaga lume.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 21:30, şi va putea fi urmărit online, gratuit, pe hektomeron.com.

Pornind de la „Decameronul” scris de Giovanni Boccaccio acum mai bine de 650 de ani, „Hektomeron” a prezentat o sută de poveşti ale autorului într-un moment în care izolarea, teama şi moartea sunt prezente în lumea de acum, aşa cum au fost prezente şi în Florenţa anilor în care „Decameronul” a fost scris.

„Hektomeron” a debutat la jumătatea lunii ianuarie a acestui an şi a fost urmărit online de mai bine de o jumătate de milion de spectatori din 147 de ţări.

În fiecare zi, de la debutul proiectului, pe site-ul dedicat proiectului a fost transmis în regim live streaming din Sala „I.D. Sîrbu” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova câte o poveste dintre cele 100 ale „Decameronului” lui Boccaccio, fiecare fiind regizată de un artist dintr-o ţară diferită - 100 de regizori din 100 de ţări au fost implicaţi în acest proiect unic în lume.

Marius Manole şi Radu Afrim sunt artiştii români care vor încheia, aşadar, seria. Cei doi pregătesc episodul cu numărul 100: ziua 10, povestea 10, din „Decameronul” lui Boccaccio.

De-a lungul timpului, cei doi artişti au avut o colaborare prolifică, au lucrat împreună la spectacole ca „Plaja”, de Peter Asmussen (Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), „LAV” (lectură), de Stefan Lindberg (la Teatrul Act), „ America-ştie-tot”, de Nicole Duţu (Teatrul Luni de la Green Hours), „ Avalanşa”, de Tuncer Cücenoğlu (2010), „Năpasta”, de I.L. Caragiale, „Hoţi”, de Dea Loher, „Pădurea spânzuraţilor”, după Liviu Rebreanu, „Trei surori - un scenariu (ne) firesc de liber după Cehov”, „Între noi e totul bine”, de Dorota Masłowska, toate montate la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

La Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Afrim a montat până acum trei producţii: „Dacă am gândi cu voce tare”, de Adnan Lugonić (2017), „Casa cu suricate”, de David Drábek (2019) şi, în octombrie anul trecut, „Inimă şi alte preparate din carne”, de Dan Coman.

În anul 2016, Marius Manole şi Radu Afrim au fost decoraţi de preşedintele României cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria D, Arta spectacolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.