O statuie de bronz în mărime naturală a Agathei Christie a fost dezvelită în oraşul Wallingford din Oxfordshire, în apropiere de locul unde scriitoarea de romane poliţiste a locuit timp de peste 40 de ani, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuia o înfăţişează pe scriitoare ţinând în mână o carte, aşezată pe o bancă cu vedere spre Kinecroft, o zonă de păşune.

Sculptorul Ben Twiston-Davies - care a proiectat şi memorialul Agatha Christie din Londra - a declarat într-un videoclip de pe YouTube despre statuie că aceasta o arată pe Agatha Christie "uitându-se ca şi cum ar fi văzut un indiciu pentru una dintre poveştile sale".

Christie a cumpărat Winterbrook House, situată pe malul râului Tamisa, lângă Wallingford, în 1934. Multe dintre cărţile ei au fost scrise în casă, iar aceasta a rămas reşedinţa ei principală până când a murit, în 1976. Este înmormântată în curtea bisericii St Mary's Church, Cholsey, la sud de Wallingford.

Nepotul lui Christie, Mathew Prichard, a dezvelit statuia sâmbătă. "Este o adevărată onoare şi sunt încântat să mă aflu aici. Familia a locuit aici timp de zeci de ani, iar la vremea respectivă Agatha nu ar fi primit cu bucurie acest lucru, deoarece era foarte retrasă", a declarat el, potrivit unui reportaj ITV. "Dar astăzi sunt sigur că ne priveşte pe toţi de sus şi este încântată de acest omagiu. Consiliul local şi artiştii au făcut o treabă incredibilă. Este o zi minunată".

Sute de persoane au participat la evenimentul din weekend, potrivit ITV. Statuia este amplasată lângă Muzeul Wallingford, care găzduieşte o expoziţie permanentă, "At Home with the Queen of Crime", care prezintă fotografii şi scrisori din perioada în care scriitoarea a locuit în zonă.

Faptul că primăria din Wallingford mi-a comandat realizarea statuii a fost "muzică pentru urechile mele", a declarat Twiston-Davies. Realizarea figurii a presupus "un an de muncă".

Sculptorul a adăugat că statuile ar trebui să reprezinte o "idee pe care o preţuim cu toţii" şi că noua figură a lui Christie este "un mic monument al importanţei imaginaţiei".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.