Casa de licitaţii Christie's va scoate la vânzare un desen atribuit geniului renascentist Michelangelo pentru o valoare estimată sub 10.000 de dolari, în aprilie la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii firmei examinau un desen al unui alt artist din acea perioadă, pentru o viitoare vânzare, când au spus că au văzut, lipită pe spatele ramei, "această bucăţică de hârtie cu un desen şi o scrisoare" scrise de mână, a explicat pentru AFP Stijn Alsteens, şeful internaţional al departamentului de desene de artă veche de la Christie's.

Cosimo Buonarroti, ultimul descendent direct al lui Michelangelo, afirmă în scrisoare, la data de 3 noiembrie 1836, că oferă "eseul alăturat" al "ilustrului său strămoş Michelangelo" unuia dintre prietenii săi, britanicul Sir John Bowring, viitorul guvernator al Hong Kong-ului, a cărui semnătură apare în partea de jos a folio-ului.

Piesa fusese deja vândută de Christie's la Londra în 1986, iar catalogul indica deja prezenţa micului pătrat, "probabil de Michelangelo", fără a stârni în mod evident vreun interes.

Michelangelo (1475-1564) a fost un pictor, sculptor şi arhitect care a creat numeroase capodopere, inclusiv tavanul Capelei Sixtine.

"Michelangelo făcea aceste mici "diagrame" pentru a indica tipul de bloc de marmură de care avea nevoie pentru lucrările sale", spune Alsteens. Fără semnătura artistului, Christie's susţine totuşi că este "Michelangelo 100%".

Desenul blocului de marmură este expus începând de vineri la sediul Christie's din New York, în cadrul vânzărilor sale de Maeştri Vechi, care încep săptămâna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.