O platformă şi o tabără de creaţie au fost iniţiate în sprijinul tinerilor din ţară şi din Republica Moldova pasionaţi de cinematografie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Borcanul cu Ficţiune” este o platformă de creaţie pentru scenarii de film, dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care vor să îşi dezvolte abilităţile de scriere sub îndrumarea unui profesionist.

Înscrierea lucrării (proză, povestire, scenariu) se face pe site-ul borcanul-cu-fictiune.ro până pe 20 iunie.

Un juriu format din actorii Ion Sapdaru şi Adrian Păduraru şi scenaristul Florin Lăzărescu va face selecţia lucrărilor, iar autorii celor 10 texte alese vor participa la tabăra de creaţie „Induction” din judeţul Botoşani, desfăşurată la finalul lunii iulie sub îndrumarea lui Ion Sapdaru. Rezidenţa nu presupune taxe de înscriere sau participare.

Scenariile scrise acolo – bazate pe poveştile locului – vor intra într-o a doua etapă de selecţie, Masterclass. La finalul taberei „Induction”, doar 5 scenarii vor fi câştigatoare şi vor participa la Masterclass-ul din luna octombrie.

Scenariul câştigător va fi transpus în film de scurtmetraj.

Borcanul cu ficţiune - Platformă de creaţie pentru scenarii de film este un proiect de implicare şi responsabilitate socială Vestra destinat tinerilor pasionaţi de film. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.