O pictură pierdută a lui John Constable, care prezintă o altă perspectivă a unei cabane de fermă ce apare într-una dintre cele mai celebre lucrări ale sale, a fost redescoperită, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schiţa în ulei pe pânză, despre care se crede că a fost realizată la faţa locului în 1814, arată partea din spate a casei lui Willy Lott, care apare în capodopera lui Constable din 1821, „The Hay Wain”.

Pictura a fost găsită într-o colecţie privată din Guernsey şi va fi scoasă la licitaţie luna aceasta cu un preţ orientativ cuprins între 80.000 şi 120.000 de lire sterline, dar ar putea ajunge la o sumă mult mai mare.

Jonathan Voak, specialist în tablouri la Martel Maides Auctions, a declarat: „Este o lucrare de artă: Aceasta este o redescoperire remarcabilă a unei lucrări a cărei provenienţă a fost necunoscută timp de 44 de ani. Localizarea sa a fost înregistrată ultima dată în 1979, când a apărut într-o publicaţie academică italiană care enumera operele lui John Constable”. 

Tabloul a fost găsit agăţat pe peretele unei case cu terase din Guernsey.

Voak a declarat: „Pictura a fost găsită printre un număr mare de obiecte care proveneau dintr-o casă veche cu terase din Guernsey. A fost văzut prima dată de un membru al echipei noastre atârnând într-un colţ întunecat al sufrageriei. Acest lucru s-a întâmplat cu câţiva ani în urmă şi, la acea vreme, cu siguranţă nu s-a crezut că este un Constable autentic. Ulterior, a ajuns la MMA când proprietarul a murit, ca parte a averii defunctului”. 

Casa de licitaţii a declarat că schiţa, care prezintă, de asemenea, o figură care se pare că taie buşteni, are o „provenienţă fermă” care se întinde până în secolul al XIX-lea, când a fost deţinută de nepotul lui Constable, Hugh Golding Constable, care a vândut-o dealerilor de artă Leggatt Brothers.

Este aproape sigur că a fost expusă la o expoziţie Leggatt Brothers din Londra în noiembrie 1899, prima dedicată exclusiv lucrărilor lui Constable.

Când picta în Suffolk, la începutul carierei sale, Constable făcea în mod regulat schiţe în ulei în aer liber. Willy Lott a fost un fermier care locuia în Flatford, lângă terenul pe care îl cultiva. Pentru Constable, casa a devenit emblematică pentru modul de viaţă rural

Tabloul, care măsoară 29 cm pe 24 cm şi este prezentat într-o ramă aurită, va fi vândut la licitaţie pe 21 septembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.