O persoană a aruncat, duminică, în jurul orei 15.50, cu lichid roşu peste tabloul "Clown" de Henri de Toulouse-Lautrec din muzeul berlinez Alte Nationalgalerie. Muzeul a fost închis până marţi, se arată pe site-ul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana a încercat să se lipească de peretele de lângă tablou, o acţiune asemănătoare cu cea a grupului Letzte Generation. Anterior, aceasta împărţise pliante în hol. Forţele de securitate au raportat rapid incidentul poliţiştilor, care au reuşit să desprindă rapid persoana de perete şi să o aresteze.

Alte persoane sau lucrări nu au fost afectate. Muzeul nu a prezentat informaţii despre deteriorarea operei sau a ramei; ambele sunt examinate în atelierul intern de restaurare.

Sala dedicată impresioniştilor a fost închisă imediat după incident şi va fi redeschisă marţi. 

Joi, trei persoane au fost arestate de poliţia olandeză, după ce activişti ecologişti au vandalizat celebrul tabloul "Fata cu un cercel de perlă" de Johannes Vermeer. În ultimele zile, activişti au atacat şi tablourile "Floarea Soarelui" de Vincent Van Gogh şi "Les Meules" de Claude Monet. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.