Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat că va verifica autenticitatea a două bunuri care ar fi aparţinut marelui compozitor George Enescu, o partitură şi o vioară, scoase la licitaţie în 22 septembrie de casa Historic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa de licitaţii Historic va organiza pe 22 septembrie, de la ora 18.30, o sesiune de vânzări „George Enescu - Univers şi Creaţie” cu 190 de loturi. 

În această sesiune sunt scoase la vânzare o partitură-manuscris a operei „Oedipe” şi o vioară care a fost primită de compozitor din partea familiei regale a României.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Am luat la cunoştinţă de licitaţia bunurilor presupuse a aparţine maestrului George Enescu. Am contactat telefonic Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti care mi-a comunicat faptul că, în cursul zilei de 18 august 2021, s-a depus o solicitare de clasare pentru două bunuri aparţinând maestrului Enescu, respectiv o partitură şi o vioară”, a scris ministrul Culturii pe Facebook.

Potrivit ministrului, „dosarul pentru partitură îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru analiza în vederea clasării, urmând ca pentru celălalt dosar să se aducă completări. În termen de cinci zile de la data depunerii, dosarul va ajunge la Ministerul Culturii. Totodată, voi lua legătura cu Muzeul Naţional „George Enescu” pentru a verifica originea acestor documente”, a precizat Gheorghiu. 

Vioara model Joseph Guarnerius del Gesù, primită de George Enescu din partea familiei regale a României, atelierul fraţilor Wolff Kreuznach, 1885, are un preţ de pornire de 50.000 de euro. 

Partitura-manuscris „Oedipe” + patru adnotări este scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 100.000 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.