Galeria de artă contemporană Lutniţa va fi inaugurată la Chişinău, vineri, la ora 17.00, cu o expoziţia aparţinând artistei vizuale Camilia Filipov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galeria Lutniţa din Chişinău este un proiect care ia naştere cu sprijinul Fundaţiei Plan B din Cluj-Napoca, fiind coordonat de artistul moldovean Andrei Sclifos, care a urmat studiile la Universitatea de Artă şi Design de la Cluj.

„Camilia Filipov (n.1990 în Taraclia) a studiat sculptura la Universitatea de Artă şi Design din Cluj, iar în ultimii ani trăieşte şi lucrează în munţii Hunedoarei. În explorarea unei poetici personale, Camilia Filipov, utilizând sculptura, pictura şi arta conceptuală, apelează la elemente ale naturii, pe care nu le întrebuinţează ca pe nişte simple subiecte, ci le invită să ia parte la actul creativ asemeni unor entităţi cu voinţă şi conştiinţă proprii. E ca şi cum artista ar recunoaşte calităţile creatoare ale naturii, care îi este deopotrivă maestru, casă şi atelier, dar şi necesitatea acesteia de a face parte din universul creativ”, spune curatorul Dumitru Bagrin.

Expoziţia va putea fi vizitată până 18 decembrie la Galeria Lutniţa, Str. Alexei Şciusev 63, Chişinău.

Galeria Planul B a fost deschisă în 2005 la Cluj, la iniţiativa lui Mihai Pop şi Adrian Ghenie, şi funcţionează ca spaţiu de producţie şi expoziţie pentru arta contemporană. În prezent, la Plan B Cluj funcţionează în cadrul Fundaţiei de artă Plan B. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.