Regina Elizabeth a II-a, ale cărei apariţii sunt rare după scurta internare din octombrie, a acordat miercuri o nouă audienţă în persoană, primindu-l pe organistul Thomas Trotter. Ea a apărut surâzătoare în fotografiile de la întâlnire şi i-a oferit muzicianului Queen's Medal for Music la castelul Windsor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regina a făcut din castelul, care se află la vreo cincizeci de kilometri vest de Londra, principala sa reşedinţă după prima carantină cauzată de pandemia de coronavirus în martie 2020. 

Starea de sănătate a suveranei, care domneşte de peste 70 de ani, a stârnit îngrijorare după ce medicii i-au recomandat o pauză şi a petrecut o noapte la spital pentru control „preliminar” despre care nu au fost făcute precizări. 

Suverana şi-a redus considerabil activităţile. Ea l-a primit pe 24 noiembrie pe guvernatorul Băncii Angliei, iar pe 21 noiembrie a asistat la botezul celor doi strănepoţi pe domeniul regal de la Windsor. Cu câteva zile mai devreme, ea l-a primit pe şeful Statului Major britanic Nick Carter la castelul Windsor. 

Regina trebuia să revină public pe 14 noiembrie pentur a asista la o ceremonie în semn de omagiu pentru victimele războaielor, dar participarea sa a fost anulată în ultimul moment, palatul explicând că a avut dureri de spate. 

Elizabeth a II-a a renunţat la finalul lui octombrie să ia parte la Glasgow (Scoţia) la conferinţa Naţiunilor Unite despre climat (COP26) unde prinţul Charles, moştenitorul tronului, şi prinţul William, fiul său cel mare, au reprezentat familia regală. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.