Artistul britanic Banksy a confirmat că lucrarea „Hula Hoop”, apărută săptămâna trecută în Nottingham, este o creaţie a sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea, amplasată în exteriorul unui salon de cosmetică, prezintă o fetiţă care învârte un cauciuc. Ea a apărut marţi, lângă o bicicletă căreia îi lipseşte o roată.

După mai multe speculaţii, lucrarea a fost vandalizată, iar ulterior curăţată, relatează BBC. În weekend, Banksy a publicat pe contul său de Instagram o fotografie cu aceasta, confirmând astfel că el a realizat-o în zona populată în mare parte de studenţi.

După asta, oamenii au început să vină să o vadă, să o fotografieze, în timp ce câţiva poliţişti o supravegheau.

Profesorul Paul Gough de la Arts University Bournemouth, expert în arta lui Banksy, s-a îndoit îniţial de originalitatea acesteia. Apoi, el a spus că este încântat de ea. Despre însemnătatea desenului, a afirmat: „Este ciudat. Ultimele patru sau cinci lucrări ale lui au avut toate legătură cu Covid sau ceva din actualitate. Asta este mult mai fantezistă. Este o persoană care se distrează. Poate că acesta este mesajul: «în vremuri dificile, să încercăm să profităm cât mai mult şi să ne distrăm cu ceva care este distrus». Cercul este holistic, este pozitiv şi dă încredere în viaţă. Chiar şi cu o bicicletă distrusă, ea găseşte ceva cu care să se joace”.

El a completat că desenul din Nottingham este diferit ca textură şi fluiditate.

Banksy, a cărui identitate nu a fost confirmată vreodată, a început să deseneze trenuri şi ziduri din Bristol în anii 1990 şi a reuşit să îşi lase amprenta şi mesaje activiste în multe oraşe din lume.

Un purtător de cuvânt al primăriei Nottingham a spus că este „minunat” că Banksy a confirmat lucrarea. „Evident, nu ştim de ce a ales Nottingham, dar suntem un oraş celebru pentru rebelii noştri, precum Robin Hood desigur”.

„Faptul că lucrarea de artă cuprinde o bicicletă poate fi o referinţă la fabrica Raleigh, care era în apropiere, faimoasă pentru rolul în «Saturday Night and Sunday Morning», romanul autorului local Alan Sillitoe, şi în filmul din 1960 cu Albert Finney”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.