Guvernul ucrainean afirmă, într-o declaraţie publicată sâmbătă pe Facebook, că Serviciul federal de securitate rus (FSB) şi armata rusă au răpit-o pe jurnalista ucraineană Victoria Roschina, angajată a publicaţiei Hromadske, marţi, la Berdeansk, oraş port ocupat din regiunea Zaporojie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, site-ul Hromadske a indicat pe Twitter că a pierdut contactul cu jurnalista sa Victoria Roschina. Reporters Sans Frontières a distribuit mesajul Hromadske.

"Jurnalista noastră Victoria Roschina este probabil captivă la ocupanţii ruşi. Ea a filmat videoclipuri şi a scris articole din punctele fierbinţi din estul şi sudul Ucrainei în toate zilele războiului ruso-ucrainean. Pe 12 martie nu am putut lua legătura cu Victoria. Potrivit martorilor, pe care nu îi putem numi din motive de securitate, în acel moment jurnalista se afla în Berdeansk, ocupat temporar. Pe 16 martie, am aflat că în ajun (probabil 15 martie) Victoria Roschina a fost reţinută de FSB. Acum nu se ştie nimic despre locul unde se află", este mesajul publicaţiei pe Facebook.

"Îndemnăm comunitatea ucraineană şi internaţională să ofere informaţii pentru eliberarea jurnalistei Victoria Roschina", a fost apelul publicaţiei Hromadske. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.