Premiera spectacolului „Poveşti invizibile”, inspirat din lumea copiilor nevăzători, cu Eliza Păuna şi Mihaela Rădesc, va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu. Spectacolul va mai avea două reprezentaţii în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 şi sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Poveşti invizibile” este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii şi părinţii văzători sunt invitaţi să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obişnuiţi, sau vor să-şi antreneze urechile şi degetele şi să parcurgă poveştile „bucată cu bucată”. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 7 ani.

„Poveşti invizibile” este spectacolul unei călătorii-învăţare, care ne provoacă să ne imaginăm multiple posibilităţi de a atinge lumea din jurul nostru: cu buricele degetelor care se mişcă lent pe contururi, cu tălpi care încearcă să urce cât mai sus, cu genunchi care nu stau la locul lor, cu urechi care se lipesc de zgomote. Într-o zi ca oricare alta, o fetiţă care nu vede ca alţi copii, şi mama ei, care vede multe pericole peste tot, înlocuiesc temele cu un joc pentru urechi şi degete. Cele două traversează împreună păduri, şosele şi chiar canalele de sub oraş. 

Accesul publicului la acest spectacol se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenţiei de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing(@)teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificaţi numele dvs. şi numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentaţiei, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.

Spectacolul face parte din proiectul „Poveşti invizibile. În lumea copiilor nevăzători”, un proiect de intervenţie culturală şi educaţie participativă, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul căruia au avut loc ateliere cu elevi şi profesori din mai multe şcoli pentru copii nevăzători din ţară şi interviuri cu părinţi. Spectacolul este o coproducţie între Teatrul GONG din Sibiu şi Centrul de Teatru Educaţional Replika din Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.