O curte de justiţie din Norvegia a aprobat săptămâna trecută anchetarea serviciului de streaming Tidal al lui Jay-Z acuzat de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul de Apel al Curţii Supreme din Norvegia a aprobat investigaţia, după o lungă serie de confruntări legale între Tidal şi guvernul ţării, potrivit ziarului Dagens Næringsliv, citează NME.

Publicaţia norvegiană a scris în 2018 că Tidal, deţinută parţial de Jay-Z, a falsificat cifrele de streaming pentru a-i favoriza pe Beyoncé şi Kanye West. Richard Sanders, CEO al companiei, a anunţat că a demarat o anchetă internă privind securitatea şi integritatea datelor şi a respins acuzaţiile.

Ancheta publicaţiei a făcut ca Autoritatea Naţională pentru investigarea şi punerea sub acuzare în cazul infracţiunilor economice şi de mediu să deschidă, în iunie 2019, o cercetare.

Tidal - care a fost fondată în Oslo în 2014, înainte de a fi cumpărată un an mai târziu de Project Panther Bidco Ltd. a lui Jay-Z - a ripostat în august ameninţând Guvernul norvegian cu un proces. Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze ancheta privind frauda.

Între acţionari se numără Beyoncé, Kanye West, Daft Punk, Jack White şi Rihanna.

Serviciul de streaming a mai fost implicat într-un proces în urmă cu patru ani, când a fost acuzat că a dezamăgit fanii anunţând că „The Life Of Pablo” va fi disponibil exclusiv pe Tidal, însă ulterior albumul a fost oferit tuturor platformelor de streaming majore. Procesul colectiv a fost respins.

„The Life Of Pablo” a stat la baza unui conflict între West şi Jay-Z, după ce primul a susţinut că îi sunt datoraţi 3,5 milioane de dolari după lansarea a albumului lui exclusiv pe platformă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.