O rachetă care duce un satelit cu misiunea de a crea prima ploaie artificială de meteoriţi a fost lansată vineri, potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi, citaţi de The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un start-up din Tokyo a dezvoltat un microsatelit care să realizeze „show-ul ceresc” deasupra oraşului Hiroshima la începutul anului viitor, ca experiement pentru ceea ce numeşte „serviciul de stele căzătoare la cerere”.

Satelitul va lansa bile mici care vor străluci puternic prin atmosferă, simulând o ploaie de meteoriţi.

Racheta a fost lansată vineri dimineaţă de la centrul spaţial Uchinoura de către Agenţia de Explorare Aerospaţială Japoneză (JAXA).

În total, racheta duce şapte sateliţi de dimensiuni ultra-reduse cu diverse tehnologii inovative, a spus purtătorul de cuvânt al JAXA, Nobuyoshi Fujimoto.

La orele prânzului a fost plasat cu succes pe orbită primul dintre cei şapte sateliţi, iar agenţia aşteaptă rezultatul în cazul celorlalţi şase. 

Compania din spatele planului privind ploaia artificială de meteoriţi este ALE Co. Ltd.

Formula chimică a celor 400 de bile a fost păstrată secret. 

Satelitul ALE se află la 500 de kilometri deasupra Pământului şi va coborî uşor la 400 de kilometri în anii următori.

Un al doilea satelit al companiei ar urma să fie lansat la jumătatea acestui an. Când cei doi sateliţi vor orbita, ei vor putea fi folosiţi în tandem, dar şi separat.

Directoarea ALE, Lena Okajima, a explicat că oraşul Hiroshima a fost ales pentru prima ploaie artificială de meteoriţi pentru că are o vreme bună, peisaj şi valoarea culturală.

ALE colaborează cu oameni de ştiinţă de la universităţile din Japonia, cu oficiali ai guvernului şi are sponsori din rândul corporaţiilor.

Nu a fost dezvăluit costul pentru o ploaie artificială de meteoriţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.