Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va fi extins prin aducerea unei case ţărăneşti basarabene, conform unei propuneri a Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, au anunţat joi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Susţin această idee, pentru că este vorba de spaţiul etnic românesc şi e firesc ca vizitatorii muzeului să poată vedea şi o casă tradiţională din Moldova de peste Prut", a spus Nicuşor Dan, primarul Capitalei, care a discutat joi cu directoarea Muzeului, Paula Popoiu.

Cu această ocazie, primarul Nicuşor Dan şi ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu au semnat un protocol de colaborare între Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii. "Vrem ca cele două instituţii să lucreze împreună pentru a proteja patrimoniul cultural al Bucureştiului prin introducerea de noi clădiri bucureştene pe lista monumentelor istorice", a precizat Nicuşor Dan pe Facebook. 

"Astfel de întâlniri sunt o normalitate deoarece Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti trebuie să se susţină reciproc în demersurile legate de tot ce ţine de grija faţă de patrimoniu. Ne dorim finalizarea dosarelor pentru clasarea clădirilor valoroase din punct de vedere istoric şi neprotejate ca monumente în Lista Monumentelor Istorice, în limita constrângerilor bugetare ale PMB, dar şi actualizarea acestei liste, care nu se poate realiza dacă nu vom avea acces la arhiva PMB a clădirilor. În acest sens este oportună şi necesară desemnarea unor puncte focale ale MC şi PMB, din structurile de specialitate, care să colaboreze constant în vederea încheierii acestui Protocol de colaborare", a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

"Am avut un dialog foarte bun pe toate temele propuse. Cred într-un parteneriat de succes pentru cultura din Bucureşti, mai ales că împărtăşim grija şi atenţia sporită pentru patrimoniul cultural bucureştean. I-am asigurat, pe ministru şi echipa sa, că indiferent de greutăţile bugetare prin care trecem la Primăria Calitalei, cultura şi patrimoniul rămân printre priorităţile noastre", a afirmat edilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.