O carte poştală trimisă de un membru al echipajului de pe Titanic, mort în urma naufragiului pachebotului din Oceanul Atlantic pe 15 aprilie 1912, va fi scoasă la licitaţie la Boston de RR Auction, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este estimată la 15.000 de dolari. Licitaţia va fi închisă pe 14 aprilie. 

Jack Phillips, care are acelaşi prenume ca personajul lui Leonardo DiCaprio în filmul din 1997, lucra ca operator radio pe vas. Potrivit lui Bobby Livingston, vicepreşedinte al RR Auction, tânărul în vârstă de 25 de ani a salvat multe vieţi după ce vaporul a lovit aisbergul trimiţând mesaje altor nave pentru a veni în ajutorul pasagerilor. El a abandonat Titanicul în momentul în care apa i-a ajuns la picioare. A ajuns pe o barcă de salvare, pliabilă, unde a murit din cauza frigului.

Cartea poştală prezintă o fotografie cu Titanicul. Ea a fost trimisă de Jack Phillips surorii lui Elsie. Ea este datată 7 martie, fără an, dar RR Auction precizează că este vorba fără îndoială de 1912. Ar fi fost trimisă cu câteva săptămâni înainte de îmbarcare. Jack Phillips se afla la Belfast, în Irlanda, unde pachebotul a fost construit. 

"Sunt foarte ocupat cu munca", îi scria el. "Sper să plec luni şi să sosesc la So'ton (Southampton) miercuri după-amiază. Sper că eşti bine", a continuat el, înainte de a se semna "Cu dragoste, Jack".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.