O capodoperă a lui Tiţian, considerată în trecut „extrem de lascivă”, este de aşteptat să fie vândută la Londra pentru 12 milioane de lire sterline în lcadrul unei licitaţii organizate în decembrie, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura, realizată de celebrul maestru din secolul al XVI-lea, a făcut parte dintr-o serie care descrie povestea tragică a lui Venus şi Adonis spusă în „Metamorfozele” lui Ovidiu. Este cea mai importantă lucrare a lui Tiţian care este scoasă la vânzare în acest secol, potrivit casei de licitaţii Sotheby’s.

Şase versiuni au fost comandate de Filip de Habsburg, mai târziu regele Filip al II-lea al Spaniei, şi au fost considerate de unii - inclusiv ambasadorul Spaniei la Veneţia - a fi „extrem de lascive”.

Picturile - cunoscute sub denumirea de „poesie” sau poeme pictate - au fost create pe parcursul a 11 ani şi sunt considerate printre cele mai mari realizări ale carierei lui Tiţian.

Unele dintre picturile care au supravieţuit se află în marile galerii din lume, inclusiv Prado din Madrid, Getty din Los Angeles, National Gallery din Londra, National Gallery of Art din Washington DC şi Metropolitan Museum of Art din New York.

Pictura, care va fi vândută la Sotheby’s din Londra pe 7 decembrie, a fost ascunsă publicului timp de două secole. Între cei care au deţinut-o s-au aflat prinţul Eugene de Savoia, un comandant militar şi om de stat al Austriei imperiale, şi Benjamin West, care a ajutat la înfiinţarea Academiei Regale în 1768.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.