O adolescentă din New Orleans a devenit prima persoană afro-americană învingătoare la concursul naţional american de silabisire, US Scripps National Spelling Bee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zaila Avant-garde, în vârstă de 14 ani, a câştigat cu ultimul cuvânt dat, „murraya” - un arbore tropical. Pentru a ajunge la acel punct, ea a trebuit să spună pe litere „querimonious" (cârcotaş, n.r.) şi „solidungulate" (animal cu o singură copită, n.r.).

În ciuda faptului că exersează până la şapte ore pe zi, ea spune că silabisirea este un al doilea hobby, primul interes al ei fiind baschetul.

Ea deţine deja trei recorduri mondiale pentru driblarea cu mai multe mingi deodată şi a apărut într-o reclamă cu Stephen Curry, star din NBA.

Zaila a ajuns joi în finală cu alţi 11 concurenţi. Premiul câştigat de ea la evenimentul din Orlando (Florida) are o valoare de 50.000 de dolari.

În ultima rundă a învins-o pe Chaitra Thummala din Frisco (Texas), în vârstă de 12 ani.

Este pentru prima dată din 2008 când cel puţin campionul sau finalistul din Scripps National Spelling Bee nu a fost de origine sud-asiatică, relatează Associated Press.

„Pentru silabisire, încerc de obicei aproximativ 13.000 de cuvinte pe zi şi, de regulă, asta îmi ia cam şapte ore”, a spus adolescenta care învaţă de acasă.

Zaila este a doua fată de culoare care câştigă turneul, după Jody-Anne Maxwell, din Jamaica, în 1998, la vârsta de 12 ani.

În 2019, opt copii au fost declaraţi învingători, pentru prima dată în istoria concursului. Anul trecut, competiţia a fost anulată, din cauza pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.