Teatrul Naţional din Timişoara readuce pe scenă joi, 3 martie, un personaj celebru în „Nora. O casă cu păpuşi. Partea a doua” de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nora se reîntâlneşte cu soţul pe care l-a părăsit acum 15 ani, sfidând toate normele vremii şi luându-şi viaţa în propriile mâini pentru a regla problema juridică. Deşi este construit pe arhitectura socială a epocii, spectacolul Naţionalului timişorean este de o modernitate frapantă. Prin adevărate negocieri care au ca miză destinul fiecăruia dintre personaje, povestea Norei şi a abandonatei sale familii parcurge cu multă inteligenţă, cu multă forţă şi cu umor întregul traseu al percepţiilor societăţii cu privire la femei, bărbaţi, relaţii maritale, libertate, educaţie.

În rolul titular, publicul o va vedea pe Claudia Ieremia, actriţă a Naţionalului timişorean, căreia îi dau replica Ion Rizea, câştigător al Premiului UNITER în 2021. Acestora li se alătură actorii Teatrului Naţional Mirela Puia şi Andrei Chifu, precum şi masteranzi ai Facultăţii de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest, respectiv Oana Ioviţa, Sabine Oschanitzky, Iulia-Victoria Ioana, Ioana Balint, Bogdan Blistyar şi Raoul Horn.

Echipa de creaţie este completată de scenografii Tudor Prodan (decoruri) şi Corina Grămoşteanu (costume), precum şi de Flavia Giurgiu, care semnează coregrafia spectacolului.

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenţia de bilete „Mărăşeşti” (str. Mărăşeşti nr. 2, între orele 11.00 - 19.00). Numărul de locuri la Sala Mare este limitat în funcţie de normele de distanţare în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.