Primarul general Nicuşor Dan a salutat decizia Comisiei Europene de a aproba schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Capitală. El a explicat că este vorba de granturi cu valoare maximă de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plăti chirii, utilităţi, salarii şi contribuţii salariale la stat şi a precizat că poate fi pusă în aplicare rapid schema de către PMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Salut aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucureşti. Reamintesc că am decis să oferim acestui sector, care a fost afectat în contextul epidemiei COVID-19, un ajutor total de 3 milioane de lei, din bugetul Primăriei Capitalei, ca măsură de susţinere a redresării.  Aşa cum am menţionat în urmă cu două luni de zile, e vorba de granturi cu valoare maximă de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plăti chirii, utilităţi, salarii şi contribuţii salariale la stat.  Acum, odată ce avem acordul Comisiei Europene, putem pune în aplicare foarte rapid această schemă de ajutor. Revenim cu informaţii privind termenele şi procedurile de depunere a dosarelor”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook. 
 
Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutor în valoare de circa 3 milioane lei lansată de autorităţile române pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Capitalăi, în contextul crizei provocate de pandemie, arată un comunicat de presă al instituţiei. 
 
Conform schemei, ajutorul va lua forma subvenţiilor directe. Scopul schemei este de a atenua lipsa lichidităţilor cu care se confrunta beneficiarii, din cauza măsurilor restrictive pe care Guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.
 
Sprijinul public va acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august - decembrie 2020 după cum urmează: cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operaţional, până la o sumă maximă de 20.000 lei lunar; cheltuieli cu utilităţile publice cum ar fi căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale şi salarii şi contribuţii pentru maximum trei angajaţi, plafonate la salariul minim lunar naţional.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.