Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că se realizează expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu, în prezent fiind derulate acţiuni de scanare 3 D.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Realizăm expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu. Săptămâna aceasta a fost emis Ordinul de Începere pentru Servicii de elaborare a expertizei tehnice de punere în siguranţă, dar şi pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice, inclusiv asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de “Punere în siguranţă, conservare şi protejare a imobilului monument istoric Hanul Solacolu”, a anunţat, duminică, primarul general Nicuşor Dan.  

Potrivit acestuia, în prezent se desfăşoară în teren scanarea 3D a imobilului, activitate ce face parte din etapa de elaborare expertiză tehnică. 

”Aceste lucrări fac parte din contractul încheiat la sfârşitul lunii septembrie între Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din Bucureşti (AMCCRS) şi Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A”, a mai precizat primarul general.  

Potrivi datelor oferite de acesta, imobilul din Calea Moşilor nr.134-134A, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, este monument istoric. 

Construit în anul 1859 de fraţii Solacolu, clădirea a fost, iniţial, prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti. Faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe artera cea mai comercială a Bucureştiului: Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară. 

Imobilul este în prezent nefuncţional şi într-o stare de degradare majoră, din cauza lipsei întreţinerii şi a lucrărilor de reparaţii în urma seismelor majore din anii 1940, 1977, 1986, 1990 care au afectat drastic structura de rezistenţă a clădirii, a acţiunii factorilor meteorologici, a coroziunii etc. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.