Reprezentanţi ai companiei Netflix au anunţat, miercuri, în cadrul evenimentului „See What’s Next in 2018”, organizat la Roma, că platforma va fi dezvoltată în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, reînnoind şi lansând noi producţii, dintre care 10 sunt europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest an, utilizatorii din întreaga lume ai platformei vor putea urmări 100 de proiecte din 16 ţări din Europa până în Orientul Mijlociu şi Africa (pentru prima oară), în 16 limbi. 

Această dezvoltare a companiei dublează numărul de producţii şi investiţii din 2017 şi creează peste 35.000 de locuri de muncă.

„Schimbarea vine încet, de multe ori întâmpinând rezistenţă (…) Televiziunea pe internet are atât de multe avantaje faţă de televiziunea lineară. Cu televiziunea pe internet beneficiezi de cea mai bună calitate video posibilă. Ai SD, HD, 4K. Poţi urmări materiale video de mai bună calitate decât în cele mai multe cinematografe din lume”, a spus Reed Hastings, cofondator şi CEO al Netflix.

Potrivit lui Hastings, un alt avantaj este posibilitatea „binge viewing”-ului.

„Cum citeşti un roman până târziu, poţi sta până târziu să urmăreşti un show de televiziune”, a spus el, precizând că „poţi vedea show-uri personalizate, recomandate special ţie”.

Netflix va lansa producţii europene precum: şapte seriale orginale, între care si primul serial original olandez („Netherlands”), „Mortel” (Franţa), „The Wave” (Germania), „Luna Nera” (Italia), „La Casa de Papel” (sezonul 3, Spania), „The English Game” (Regatul Unit), „Turn Up Charlie” (Regatul Unit), două documentare – o docuserie franceză şi „The Staircase” (producţie franceză filmată în SUA) şi un film – „Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Italia)”.

Din Liban în Scoţia, din Suedia în Iordania şi din Spania în Polonia, oferta Netflix de divertisment va include mai multe tipuri de divertisment – show-uri TV, filme, producţii care nu sunt bazate pe scenarii, documentare, filme independente, show-uri de stand-up comedy şi programe pentru copii, de mai multe genuri.

„Credem că producţiile bune depăşesc orice graniţe. Atunci când poveştile din ţări, limbi şi culturi diferite găsesc o platformă globală unde singura limită este imaginaţia creatorilor, atunci apare conţinutul unic şi, în acelaşi timp, universal, apreciat de o audienţă globală”, a spus Ted Sarandos, Chief Content Officer la Netflix.

El a continuat: „Ne-am angajat să fim o voce a divertismentului european, oferind creatorilor de conţinut locali o platformă globală unde să îşi împărtăşească viziunea şi să le oferim consumatorilor din toată lumea poveşti unice şi diverse pe care să le descopere, oriunde, oricând, indiferent de locul în care se află, limbă şi origine. Şi acesta este doar începutul călătoriei noastre”.

Primul serial olandez original Netflix este creat de compania de producţie Pupkin şi va fi lansat în 2019, Acţunea acestui serial are loc în Amsterdam, unde studenţi olandezi au tot ce îşi doresc - tinereţe, avere, putere -, dar şi un portal către lumea diabolică din Epoca Olandeză de Aur pe care l-au deschis accidental.

„Mortel”, cel de-al cincilea serial original din Franţa, spune povestea unor adolescenţi pe care îi leagă o forţă supranaturală. Serialul va fi creat de Frederic Garcia şi produs de Mandarin Television.

„The Wave”, cel de-al treilea serial original din Germania, este bazat pe filmul de suces omonim şi inspirat din evenimente reale. Produs de Rat Pack în colaborare cu Sony Pictures Television Germany.

„Luna Nera” este un serial original despre femei suspectate de vrăjitorie în Italia secolului al XVII-lea creat de Francesca Manieri, Laura Paolucci şi Tiziana Triana şi produs de Fandango.

În cel de-al treilea sezon al producţiei spaniole „La Casa del Papel”, profesorul orchestrează noi jafuri, care vor fi dezvăluite în 2019.

„The English Game”, o dramă în lase părţi despre inventarea fotbalului şi despre cum a devenit cel mai popular sport din lume, este produsă de 42 şi scrisă de Julian Felloews, creatoarea serialului „Downton Abbey”.

„Turn Up Charlie” este un serial de comedie original, cu Idris Elba în distribuţie, produs de actor alături de Gary Reich. Show-ul are opt episoade.

Unul dintre cele două noi seriale documentare ale Netflix prezintă assinatul lui Gregory Villemin, din 1984. Un altul, „The Staircase”, este povestea lui Michael Peterson, scriitor de romane poliţiste acuzat de uciderea soţiei sale Kathleen, după ce ea a fost găsită moartă la baza scărilor din casa lor, şi procesul de 16 ani care a urmat. Noile episoade ale acestui fenomen criminalistic vor fi lansate odată cu seria originală. Serialul este produs de Matthieu Belghiti şi regizat de câştigătorul premiului Oscar Jean-Xavier de Lestrade care este şi producător.

Primul film italian original al Netflix, „Rimetti a Noi i Nostri Debiti/ Forgive Us Our Debts”, este regizat de Antonio Morabito, cu Claudio Santamaria, Marco Giallini şi Jerzy Stuhr în distribuţie.

Netflix a mai anunţat „Glow” (29 iunie), „Maniac”, cu Emma Stone şi Jonah Hill, regizat de Cary Fukunga - povestea a doi străini care se trezesc în mijlocul unui proces farmaceutic ajuns pe căi greşite, dar şi sezonul 3 din „Strager Things”, în distribuţia căruia se alătură Jake Busey şi Cary Elwes.

Între alte seriale, filme, documentare şi alte producţii originale europene noi şi reînnoite anunţate se află „13 Novembre: Fluctuat Nec Mergitur” – un documentar în trei părţi care explorează poveştile umane din spatele atacurilor teroriste din Paris, care au avut loc pe 13 noiembrie 2015. Acesta va fi lansat pe platformă pe 1 iunie.

O altă producţie anunţată este „Baby”, regizată de Andrea De Sica şi Anna Negri. Din distribuţie fac parte, între alţii, Benedetta Porcaroli, Alice Pagani, Isabella Ferrari şi Claudia Pandolfi.

Producţia pentru „Dark” (sezonul 2), cu opt episoade, va începe pe 25 iunie, în Berlin şi în împrejurimile acestui oraş.

Alte producţii care au fost anunţate sunt: „Dogs of Berlin”, „Elite”, „La Casa de Papel/ Money Heist” (partea a treia) şi „Generation Q” – comedie franceză regizată de Noemie Saglio şi produsă de UNRATED Studios pentru a fi lansată în acest an, serialul francez „Osmosis”, cu primele două episoade regizate de Thomas Vincent, „Paquita Salas” (sezonul 2), „The Innocents”, dar şi „The Protector” – primul serial turc original al Netflix.

Netflix are 125 milioane de abonaţi din 190 de ţări. Abonaţii au acces nelimitat la conţinut, oricând şi oriunde, pe aproape orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceştia pot reda, întrerupe şi relua vizionarea fără publicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.