Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a fost invitat să prezinte trei producţii în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu: „Inimă şi alte preparate din carne”, regia Radu Afrim - spectacol câştigător al premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020, producţia „Femeia mării” în regia lui Andriy Zholdak, şi instalaţia performativă #acedesiguranţă @ TikTok, regia Bobi Pricop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Femeia mării” de H. Ibsen, în regia lui Andriy Zholdak,  se va juca în prima zi  a festivalului - vineri, 24 iunie, de la ora 20:00, la Fabrica de Cultură - Construcţii SA - UniCredit - Sala Faust.

Această Femeia mării este Ellida. Şi performanţa fantastică, absolut impresionantă a actriţei Costinela Ungureanu. O structură inteligentă, echilibrată, o actriţă totală, o balerină făcută din plastilină, din o mie şi una de registre interioare, emoţionale, fizice, care spune, unic, povestea Ellidei ei şi a lui Andriy Zholdak.

Marina Constantinescu

Spectacolul „Inimă şi alte preparate din carne” de Dan Coman, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu este programat duminică, 26 iunie, ora 17:00, la Fabrica de Cultură - Construcţii SA - UniCredit - Sala Faust. Producţia a câştigat Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020, Irina Moscu a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie iar Costinela Ungureanu a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din acest spectacol.

#acedesiguranţă @ TikTok este un spectacol-instalaţie în regia lui Bobi Pricop şi dramaturgia lui Ionuţ Sociu, ce va putea fi urmărit duminică, 3 iulie, la ora 16:00 la Teatrul GONG. Spectacolul are la bază o serie de naraţiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificaţii, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de şapte liceeni cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani care lansează #acedesiguranţă, o mişcare care vine să dea voce pe TikTok adolescenţilor şi experienţelor lor. Cei şapte adolescenţi abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi: anxietate, identitate, autocunoaştere, educaţie, relaţii, vulnerabilitate, izolare.

De asemenea, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu participă şi două spectacole ale Departamentului de Teatru din cadrul Universităţii din Craiova realizate în parteneriat cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova: „Triptic Shakespeare (Proiect Moştenirea)”, scenariul şi regia Mihai Mălaimare şi „Iulius Cezar” după William Shakespeare, un spectacol de Romaniţa Ionescu.

„Triptic Shakespeare (Proiect Moştenirea)” va putea fi urmărit în 24 iunie de la ora 12:30 pe Pietonala Nicolae Bălcescu, iar spectacolul „Iulius Cezar” va fi prezentat la Teatrul GONG luni, 27 iunie 2022, ora 16:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.