O adaptare de scenă a filmului de animaţie al Studio Ghibli din 1988 „My Neighbour Totoro” a fost marele câştigător la gala Premiilor Olivier de duminică, la Londra, câştigând şase trofee la cel mai important eveniment al teatrului britanic, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul irlandez Mescal, nominalizat la Oscar în acest an pentru „Aftersun”, a fost desemnat cel mai bun actor într-o piesă pentru rolul brutalului Stanley Kowalski în „A Streetcar Named Desire” de la Teatrul Almeida. Anjana Vasan a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea personajului Stella în drama lui Tennessee Williams, care a fost desemnată cea mai bună nouă punere în scenă.

Mescal, 27 de ani, a spus că succesul său rapid „nu pare real”. „Dar se întâmplă într-un ritm atât de rapid încât nu e timp să ne oprim şi să ne gândim: „Acesta este un sentiment fenomenal”, a spus el.

Jodei Comer, născută în Liverpool, în vârstă de 30 de ani, a câştigat premiul pentru "cea mai bună actriţă" într-o piesă, „Prima Facie”, desemnată "cea mai bună piesă nouă". Drama lui Suzie Miller este despre o avocată care se confruntă cu consecinţele unei agresiuni sexuale. 

Comer, care a devenit celebră cu serialul TV de spionaj „Killing Eve”, a îndemnat „oricare copil care nu a fost la şcoala de teatru, care nu îşi permite să meargă la şcoala de teatru sau care a fost respins de şcoala de teatru, să nu lase pe nimeni să-i spună că nu se poate". 

„My Neighbour Totoro” a fost desemnat "cel mai bun spectacol de divertisment sau comedie" la gala premiilor Olivier, echivalentul britanic al premiilor Tony de pe Broadway. Phelim McDermott a câştigat trofeul pentru "cel mai bun regizor" pentru adaptarea Companiei Regale Shakespeare. A fost recompensat şi pentru sunet, lumini, costume şi decoruri.

„Standing at the Sky’s Edge”, o elegie urbană pusă pe muzica compozitorului şi cântăreţului Richard Hawley, a fost desemnată "cel mai bun muzical nou", în timp ce „Oklahoma!” al lui Rodgers şi Hammerstein a câştigat premiul pentru "cea mai bună nouă punere în scenă a unul musical".

Arthur Darvill a câştigat premiul pentru "cel mai bun actor într-un musical muzical" pentru interpretarea lui Curly în „Oklahoma!”. Katie Brayben a fost desemnată "cea mai bună actriţă într-un musical" pentru rolul teleevanghelistei Tammy Faye Bakker în „Tammy Faye” de la Teatrul Almeida.

Trofeele de interpretare al unui rol secundar într-un musical au revenit lui Beverley Knight pentru povestea hiphop „Sylvia” şi Zubin Varla pentru „Tammy Faye”. Will Keen a fost desemnat cel mai bun actor într-o piesă pentru rolul lui Vladimir Putin în „Patriots”, o piesă despre relaţia liderului rus cu oligarhul Boris Berezovsky.

Veteranul Derek Jacobi a primit un premiu pentru întreaga activitate, o carieră de şase decenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.