Muzicianul Zoli Toth va cânta la inaugurarea Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai, cel mai mare eveniment mondial de recunoaştere culturală şi de promovare a relaţiilor internaţionale prin artă, cultură, ştiinţă, inovaţie şi viziune. Artistul va susţine mai multe concerte, primul fiind chiar pe 1 octombrie 2021, ziua deschiderii Expoziţiei mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului, Zoli Toth îi are ca invitaţi pe talentaţii copii din Ansamblul de percuţie Young Beats, fondat şi coordonat de artist în cadrul Programului Naţional Cantus Mundi. Zoli Toth si Young Beats propun un show unic, foarte dinamic, special creat pentru acest eveniment, cu o coloristică sonoră deosebită, care va scoate în evidenţă partea modernă şi de viitor a României.

Procesul de pregătire şi participare a României la EXPO 2020 Dubai este derulat de Ministerul Afacerilor Externe.

Pavilionul României, dezvoltat în jurul conceptului „New Nature”, sugerează ideea de echilibru fragil între natură şi tehnologie, un moment de cotitură în dezvoltarea societăţii umane, care trebuie să identifice şi să aleagă cele mai sustenabile soluţii de dezvoltare pentru viitor. Procesul de pregătire a participării României la expoziţia mondială din Dubai este coordonată de către comisarul general al Pavilionului României la Expo 2020 Dubai, Ferdinand Nagy.

Expoziţia mondială de la Dubai anunţă participarea a 25 milioane de vizitatori şi a peste 190 participanţi oficiali (ţări şi organizaţii internaţionale) şi are tema ”Connecting Minds, Creating the Future”.

Astfel, se doreşte afirmarea nevoii globale de colaborare pentru a inspira generaţiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizaţii, sectoare de activitate şi diverse zone geografice, care să se adreseze mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare. După o amânare de un an din cauza pandemiei de Covid-19, EXPO 2020 se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022.

Zoli Toth este un artist conceptual, de avangardă, care a dezvoltat unele dintre cele mai interesante şi respectate proiecte fusion din România. Deţinătorul în 2005 a celei mai bune poziţionări până în prezent a României la Eurovision, muzicianul este bine cunoscut atât pentru experienţa sa în zona muzicii pop, ca fondator al trupei Sistem şi creator al Zoli Toth Project, cât şi ca solist de muzică clasică sau electronică. În 2021, el a lansat „Better Together”, primul său album solo, un proiect unic în muzica românească, în care vibrafonul este instrumentul principal, alături de sintetizatoare analogice, instrumente de percuţie şi materiale reciclate. De asemenea, Zoli Toth este un eco-activist recunoscut ca fiind cel mai titrat artist român în domeniul educaţiei ecologice si implicării sociale din România. Promovează şi participă regulat la cauze sociale şi proiecte educaţionale, acţiuni de voluntariat şi responsabilizare dedicate protecţiei mediului şi de dezvoltare durabilă şi încurajează asumat abordarea unui stil de viaţă sănătos.

În anul 2018, Zoli Toth s-a alăturat Programului Naţional Cantus Mundi, cel mai mai amplu proiect naţional de integrare socială a copiilor prin muzică, devenind unul dintre cei mai îndrăgiţi formatori ai programului. Prin Ansamblul de percuţie Young Beats, creat şi coordonat în cadrul Cantus Mundi, îşi demonstrează şi talentul pedagogic, reuşind performanţe remarcabile alături de tinerii săi discipoli.

Ansamblul de percuţie Young Beats este un proiect dezvoltat în cadrul Secţiei de percuţie a Programului Naţional Cantus Mundi. Formată din 10 membri, sub coordonarea renumitului muzician Zoli Toth, Young Beats este cea mai tânără trupă de percuţie din România, cu o vârstă medie a componenţilor de numai 13 ani. Încă din 2018, Young Beats s-a remarcat pe unele dintre cele mai importante scene ale României: Cantus Mundi Bucureşti Fest, Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, Ateneul Român. În ultimii 2 ani, Young Beats şi Zoli Toth au participat alături de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la cele 4 reprezentaţii cu public ale evenimentului „Ave Maria”, dar şi la Filarmonica din Braşov sau pe scena Teatrului Naţional din Bucuresti. Din 2021 se regăsesc alături de Corul Madrigal pe noul album discografic „Ave Maria”,  iar de curând au început imprimarile pentru primul material discografic al grupului.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat cu implicarea membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. După peste 9 ani de activitate, Programul reuneşte sub umbrela sa peste 1.660 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.