Steve Barakatt, compozitor şi pianist de renume internaţional, va prezenta la Bucureşti, pe 11 februarie, turneul mondial „Néoréalité”. În premieră pentru publicul din România, Barakatt va susţine un concert la Ateneul Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul din Capitală are loc înainte de concertul extraordinar pe care artistul canadian îl va susţine la Carnegie Hall, în New York (SUA), în 18 martie.

Evenimentul din Bucureşti face parte din turneul internaţional Néoréalité şi este o producţie Rainbow Bridge Story Ltd. din Hong Kong, realizată în parteneriat cu Societatea Muzicală din România, Ambasada Canadei în România şi susţinută de Alpha Bank România. 

În cadrul evenimentului susţinut la Ateneul Roman, în preajma Zilei Sfântului Valentin şi a Dragobetelui, Steve Barakatt va oferi o călătorie muzicală magnifică prin cele mai apreciate compoziţii ale sale.

„Sunt foarte fericit să ofer acest cadou muzical publicului din Bucureşti, îndeosebi în acestă lună dedicată dragostei – sărbătorită la nivel internaţional, dar şi local. Compoziţiile mele sunt calde, autentice şi sunt inspirate din influenţele mele eclectice. Sper să inspir visare şi speranţă celor prezenţi în sala de concert. Avem nevoie să găsim, zilnic, cât mai multe motive să zâmbim şi să ne reinventăm, indiferent de provocările acestor vremuri”, declară Steve Barakatt.

Canadianul va susţine un concert solo de pian de clasă mondială, cu mai multe compoziţii de pe cel mai recent album al său, un best-of din lansările anterioare, dar şi unele dintre cele mai cunoscute imnuri pe care le-a compus. Imnul UNICEF, care a fost lansat în premieră de la Staţia Spaţială Internaţională în 2009, va fi unul dintre momentele simbolice şi emoţionante ale acestui eveniment, deoarece va fi interpretat în direct de către compozitorul său.

Cei care doresc să-l asculte live pe artist, în premieră, pe scena Ateneului Român din Bucureşti, pot achiziţiona bilete în format electronic, exclusiv de pe www.iabilet.ro.

Turneul internaţional „Néoréalité”, susţinut de Steve Barakatt, este prezentat în mai multe oraşe din Europa, Asia, Africa, America de Nord şi America de Sud. "Néoréalité este despre crearea unei lumi paralele. Procesul de creaţie pentru Néoréalité a fost ca o lungă călătorie pe tărâmul imaginaţiei. O căutare a unui scop", a precizat Steve Barakatt despre albumul Néoréalité, lansat la nivel global de Universal Music.

Originar din Québec City, Canada, Steve Barakatt a câştigat recunoaştere internaţională remarcabilă pentru sutele sale de producţii cu muzicieni de top, mari case de discuri şi studiouri de înregistrări renumite din întreaga lume (Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat).

Timp de mai bine de trei decenii, Barakatt a prezentat peste 500 de spectacole live, în cele mai emblematice locaţii din lume. Muzica lui a făcut parte din numeroase evenimente televizate, inclusiv Marele Premiu F1 din Monaco şi Cupa Mondială FIFA. Compoziţiile sale notabile includ imnul internaţional pentru UNICEF (organizaţie pentru care a fost ambasador timp de 10 ani), Flying, Rainbow Bridge, Néoréalité şi multe altele.

În 2020, Steve Barakatt a devenit artist Universal Music MENA (Orientul Mijlociu şi Africa de Nord).

A vândut mai mult de 5 milioane de albume şi are peste 200 de milioane de vizualizări pe canalul său de YouTube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.