Muzeul Naţional de Artă al României participă la Târgul de Carte Gaudeamus cu o selecţie de 18 volume iar Muzeul Naţional de Istorie a României va prezenta peste 80 de titluri ale publicaţiilor propii. Evenimentul organizat de Radio România, ediţia Bucureşti 2022, va avea loc, în perioada 7 - 11 decembrie, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vor fi readuse în atenţia publicului unele dintre cele mai reprezentative titluri ale albumelor de artă ce au acompaniat şi completat expoziţii realizate de MNAR, precum: „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina în secolele XVI - XIX” (2022), „Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI - XIX” (2014), „Lucia  Dem Bălăcescu - Repertoriul Colecţiei” (2022) sau ghidul „Muzeul Colecţiilor de Artă” (2013). 

Cataloagele MNAR pot reprezenta un cadou original de sărbători pentru persoanele dragi. Pe de-o parte sunt precum o vizită prin expoziţiile şi colecţiile MNAR, pe de-altă parte sunt surse de cunoaştere, fiind rezultatele unor activităţi laborioase de cercetare şi creaţie cu caracter artistic. Având o calitate grafică de excepţie, publicaţiile sunt un prilej de delectare pentru publicul larg.  

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va prezenta la standul cu numărul 176, peste 80 de titluri ale publicaţiilor proprii (albume de colecţie, cataloage de expoziţie, anuare etc.) cum sunt: "O clădire simbol a capitalei. Palatul Poştelor. Muzeul Naţional de Istorie a României", "Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară – veşminte, costume, uniforme, accesorii", Ediţia a III-a, revizuită şi adăugită, "Codex Altemberger", "Artişti români de altădată. Sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX", "Capodopere din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României 2021/ Masterpieces from the collection of the National History Museum of Romania 2021", "Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere", "Ceramica romano-bizantină din secolele IV-VII la Dunărea de Jos", "România lui Nicolae Ionescu".

Accesul la târg este gratuit, pe toată durata acestuia, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.