Muzeul Naţional de Artă al României participă la Târgul de Carte Gaudeamus cu o selecţie de 18 volume iar Muzeul Naţional de Istorie a României va prezenta peste 80 de titluri ale publicaţiilor propii. Evenimentul organizat de Radio România, ediţia Bucureşti 2022, va avea loc, în perioada 7 - 11 decembrie, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi readuse în atenţia publicului unele dintre cele mai reprezentative titluri ale albumelor de artă ce au acompaniat şi completat expoziţii realizate de MNAR, precum: „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina în secolele XVI - XIX” (2022), „Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI - XIX” (2014), „Lucia  Dem Bălăcescu - Repertoriul Colecţiei” (2022) sau ghidul „Muzeul Colecţiilor de Artă” (2013). 

Cataloagele MNAR pot reprezenta un cadou original de sărbători pentru persoanele dragi. Pe de-o parte sunt precum o vizită prin expoziţiile şi colecţiile MNAR, pe de-altă parte sunt surse de cunoaştere, fiind rezultatele unor activităţi laborioase de cercetare şi creaţie cu caracter artistic. Având o calitate grafică de excepţie, publicaţiile sunt un prilej de delectare pentru publicul larg.  

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va prezenta la standul cu numărul 176, peste 80 de titluri ale publicaţiilor proprii (albume de colecţie, cataloage de expoziţie, anuare etc.) cum sunt: "O clădire simbol a capitalei. Palatul Poştelor. Muzeul Naţional de Istorie a României", "Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară – veşminte, costume, uniforme, accesorii", Ediţia a III-a, revizuită şi adăugită, "Codex Altemberger", "Artişti români de altădată. Sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX", "Capodopere din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României 2021/ Masterpieces from the collection of the National History Museum of Romania 2021", "Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere", "Ceramica romano-bizantină din secolele IV-VII la Dunărea de Jos", "România lui Nicolae Ionescu".

Accesul la târg este gratuit, pe toată durata acestuia, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.