Muzeul Luvru va împrumuta unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale sale, "Saint Jean Baptiste" de Leonardo da Vinci, singurei filiale din afara Franţei, Luvru Abu Dhabi, pentru a cincea aniversare a acesteia, au anunţat marţi instituţiile, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legat de muzeul parizian printr-un acord de cooperare, Luvru Abu Dhabi a fost inaugurat cu mare fast în noiembrie 2017 de preşedintele francez Emmanuel Macron, în capitala Emiratelor Arabe Unite, bogat stat petrolier din Golf care a investit masiv în cultură pentru imaginea sa internaţională. 

"Cu ocazia celei de-a cincea aniversări a Luvru Abu Dhabi, Muzeul Luvru anunţă împrumutul excepţional al "Saint Jean Baptiste" de Leonardo da Vinci, incomparabilă capodoperă a maestrului Renaşterii", au anunţat cele două instituţii într-un comunicat comun. 

Tabloul va fi expus în galeriile permanente ale Muzeului din Abu Dhabi începând cu 8 noiembrie timp de doi ani. 

Opera, "printre cele mai celebre de la Luvru", nu "a încetat niciodată să fascineze milioane de pasionaţi care vin să o admire în cel mai vizitat muzeu din lume". 

Pentru aniversarea sa, Luvru Abu Dhabi găzduieşte de săptămâna trecută o expoziţie despre marii artişti impresionişti datorită unei cooperări cu un alt nume mare parizian, Musée d'Orsay.

Luvru Abu Dhabi marchează a cincea aniversare în plin scandal privind traficul de antichităţi. 

Fostul director al Muzeului Luvru, Jean-Luc Martinez, şi un fost membru al Agence France Museum (AFM), Jean-François Charnier, au fost inculpaţi în Franţa pentru că au facilitat vânzarea la Luvru Abu Dhabi a unor antichităţi egiptene furate, în ciuda suspiciunilor privind originea lor frauduloasă.

Luvru Abu Dhabi şi Luvru s-au constituit parte civilă în anchetă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.