Muzeul de Artă din Baltimore plănuieşte să cumpere anul viitor doar opere create de femei. În prezent, doar 4% din colecţiile muzeului reprezintă creaţii semnate de artiste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub conducerea directorului Christopher Bedford, Muzeul de Artă din Baltimore s-a îndreptat spre diversificarea colecţiei sale şi va expune cel puţin 20 de expoziţii care cuprind lucrări ale femeilor.

"Aş spune că viziunea 2020 este doar o extensie a unui cod de etică care a fost profund încorporat în muzeu", a afirmat Christopher Bedford, directorul muzeului. "A construi o colecţie permanentă înseamnă să creezi o poveste pentru totdeauna". 

Bugetul pentru achiziţii al BMA de anul viitor este în jur de 2 milioane de dolari. Achiziţionarea operei unui artist este mai importantă decât împrumutul temporar din altă colecţie. Acest lucru, înseamnă că artistele pot fi finanţate şi curatorii le pot prezenta în anii următori.  

BMA a achiziţionat prima lucrare a unei artiste în 1916, la doi ani după înfiinţare. Însă doar 3.800 din 95.000 de piese din colecţia permanentă sunt realizate de femei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.