Trei muze, Maja a lui Goya, Venus a lui Rubens şi Eva de Baldun Grien îşi arată pieptul cu cicatrice de mastectomie, într-o expoziţie la Museo Thyssen din Madrid, „Arte y salud”, cu scopul de a face cât mai normal acest proces prin care sunt diagnosticate 35.000 de femei anual cu cancer de sân, scrie El Mundo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Arte y salud” este noua initiaţiativă prin care Fundación Cultura en Vena vrea să justifice beneficiile artei în sănătatea oamenilor, aducând dezbaterea despre sănătate mai aproape de sfera culturală într-un „templu al culturii” precum galeria de artă din Madrid, a explicat, în timpul prezentării, directorul organizaţiei, Juan Alberto García de Cubas.

Transformată digital de fotograful Jorge Salgado, expoziţia, care va putea fi vizitată de vineri, Ziua internaţională a luptei contra cancerului de sân, până la 26 octombrie, adună trei reprezentări ale tablourilor „La maja desnuda”, „Venus y cupido” şi „Adán y Eva”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.