Motorul de căutare Bing al Microsoft a fost blocat în China, scrie Variety, astfel, cea mai mare populaţie utilizatoare de internet din lume nu mai are acces la niciun motor de căutare străin cunoscut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bing a fost operaţional în China pentru că a ales să respecte cererile stricte ale cenzorilor din ţara asiatică. Miercuri, însă, utilizatorii au început să raporteze faptul că nu au putut accesa site-ul.

„Am confirmat că Bing este inaccesibil în China, în prezent, şi suntem implicaţi să determinăm următorii paşi”, a declarat pentru Variety un purtător de cuvânt al Microsoft de la Beijing.

Joi, Bing era disponibil necorespunzător anumitor utilizatori şi nu a fost făcut încă un anunţ oficial privind blocarea lui - dacă este acţiunea guvernului sau dacă aceasta este permanentă.

The Financial Times a scris, citând două surse anonime, că blocajul a fost ordonat de guvernul chinez. Cyberspace Administration din China nu a comentat.

Bing este cel mai recent serviciu tehnologic american blocat în China, după serviciul de mesaje WhatsApp ce aparţine de Facebook, închis în 2017.

Motorul de căutare Google s-a retras din China în 2010, în principal de teama cenzurii şi a atacurilor cibernetice. Se pare că singurele motoare de căutare în limba engleză disponibile acum în China sunt unele obscure precum Gibiru şi Yandex, care aparţine de Rusia.

Bing nu era foarte popular, totuşi, în rândul chinezilor, având o cotă de piaţă de 2%, potrivit cifrelor pentru luna decembrie.

În ultimul an, a crescut controlul guvernului asupra internetului în China la un nivel fără precedent, cenzorii eliminând orice conţinut ce părea să ameninţe Partidul Comunist aflat la putere. Autorităţile au şters aproximativ 6 milioane de postări online şi 26.000 de „site-uri ilegale” în 2018, potrivit unui raport publicat de agenţia de presă Xinhua la începutul lunii ianuarie a acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.