Monumentul istoric al Bucureştiului Casa Miţa Biciclista intră într-o nouă etapă a existenţei sale şi deschide sezonul de iarnă cu o serie de evenimente-tribut aduse casei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul eveniment organizat cu ocazia deschiderii casei, Mare Bal la Miţa Biciclista, din 19 noiembrie, a fost sold-out în doar câteva ore. Datorită interesului şi a cererii mari de bilete, La Miţa Biciclista - Stabiliment creativ introduce pe 18 noiembrie încă un Mare Bal care sărbătoreşte deschiderea casei. Biletele vor fi disponibile marţi, pe iabilet.ro, începând cu ora prânzului.

Casa Miţa Biciclista este o clădire istorică faimoasă din centrul Bucureştiului care face parte dintre cele 159 de monumente de valoare naţională din patrimoniul Capitalei. După 80 de ani, casa îşi redeschide porţile publicului şi reintră în viaţa oraşului şi a dinamicii sale, urmând să devină un spaţiu al comunităţii urbane creative.

"Deschiderea casei Miţa Biciclista este continuarea firească a parcursului ARCEN. La fel şi planul de transformare într-un ecosistem cultural cu braserie, cinema şi spaţii de cultură urbană şi artă pe care îl avem pentru acest loc în 2023. Timp de 12 ani am vorbit despre cum clădirile istorice trebuie să reintre în viaţa urbană de zi cu zi a oraşului. E un proces lung, va implica comunităţi şi grupuri creative diverse, parteneri, artişti, arhitecţi, oameni de comunicare, dar ştiu clar că istoria recuperată a oraşului este garanţia reinventării lui. Noua istorie a Casei Miţa Biciclista care începe cu două baluri pe 18 şi 19 noiembrie poate deveni noua istorie a multor case istorice din Bucureşti”, spune Edmond Niculuşcă, fondator ARCEN.

Petrecerile-concept Mare Bal celebrează istoria casei.

Pe 18 şi 19 noiembrie, momente precum recitalul susţinut de Bălănescu Quartet, venind special de la Londra pentru eveniment, vor inaugura redeschiderea casei pentru public. Etajele casei vor fi transformate în experienţe contemporane influenţate de istoria personală a monumentului istoric pentru participanţii la bal. Magie incitantă şi misterioasă cu cărţi de joc, precum şi citiri în cărţi de tarot, toate fac parte din programul balului care va transporta publicul prezent în atmosfera balurilor grandioase ale Bucureştiului.

"E nevoie de exemple de bune practici ca Bucureştiul să se reinventeze. La Miţa Biciclista vom construi un astfel de exemplu. Obiectivul nostru este să creăm un model economic sustenabil care să transforme  monumentul istoric din centrul Bucureştiului într-un stabiliment creativ dedicat publicului interesat de viitorul oraşului cultural, mai ales când oraşul contemporan se naşte din moştenirea vechiului oraş. Mare Bal la Miţa Biciclista este începutul unei noi istorii a acestei case şi lansarea promisiunii pe care o facem oraşului. Bucureştiul are nevoie de un spaţiu de întâlnire, în centrul oraşului, deschis iniţiativelor culturale şi civice, un spaţiu alternativ de exprimare şi intersecţie a diverselor energii şi bule urbane”, explică Alberto Groşescu, vicepreşedinte ARCEN.

În primă fază, în 2022, stabilimentul creativ La Miţa Biciclista va fi deschis publicului doar în contextul evenimentelor organizate aici, care urmează în luna decembrie.

La Miţa Biciclista este un stabiliment creativ fondat în 2022 de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, cu sediul în monumentul istoric Casa Miţa Biciclista. La Miţa Biciclista este un spaţiu care devine loc de întâlnire al oraşului, de petrecere, de cultură şi de reflecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.