Maria Monica Gubernat a fost propusă, în şedinţa de joi, de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru funcţia de preşedinte al organismului, iar Valentin Alexandru Jucan a fost ales vicepreşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunciat de presă, Monica Gubernat, Valentin Jucan şi membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului îşi propun ca CNA să desfăşoare activităţi de conştientizare şi educare în domeniul audiovizualului, de informare şi utilizare responsabilă a internetului pentru a permite utilizatorilor să aibă acces la informaţii şi să poată evalua, dar şi să creeze un conţinut audiovizual în mod responsabil şi în condiţii de siguranţă. Reglementarea, în anumite privinţe, a platformelor de partajare a materialelor video este o prerogativă care completează domeniul de activitate al CNA, atribuită odată cu implementarea în legislaţia audiovizuală din România a prevederilor Directivei Serviciilor Media Audiovizuale.

De asemenea, îşi propun să facă cunoscut la nivel european peisajul audiovizual din România, prima provocare fiind organizarea la Bucureşti, în luna octombrie 2023, a reuniunii plenare a membrilor Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului (European Platform Of Regulatory Authorities) – EPRA.

Totodată, Consiliul consideră că dezvoltarea infrastructurii instituţiei este o necesitate pentru a putea face faţă noilor provocări apărute ca urmare a extinderii domeniului de aplicare a legislaţiei audiovizuale.

Potrivit Codului audivizualului, Consiliul este condus de un preşedinte, asimilat funcţiei de ministru, numit prin votul Parlamentului, dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora. Mandatul este de 6 ani. (2) În absenţa preşedintelui conducerea Consiliului este asigurată de vicepreşedinte. Vicepreşedintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin 9 membri ai acestuia, pentru un mandat de 6 ani. Dacă funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte devine vacantă, se procedează la alegerea unui preşedinte, respectiv vicepreşedinte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.