Un grajd în miniatură al artistului stradal Banksy a fost vândut pentru mai mult de 1 milion de lire sterline la licitaţia organizată de Anderson & Garland, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clădirea minusculă din paie a apărut într-un sat model din Great Yarmouth, Norfolk, în timpul expoziţiei Great British Spraycation de Banksy. 

A existat un interes din toată lumea pentru licitaţia de la Newcastle şi a fost vândut unui ofertant prin telefon în mai puţin de două minute.

Lucrarea a fost scoasă la vânzare de proprietarii satului model care au înlocuit-o cu o replică de teamă că originalul ar putea fi furat.

Preţul adjudecat pentru opera de artă a fost de 800.000 de lire sterline, dar odată cu adăugarea comisionului şi a onorariului artistului, preţul a ajuns la peste 1 milion de lire sterline.

Grajdul, care prezintă un şoarece şi cuvintele „Go Big Or Go Home” mâzgălite pe lateral, a apărut în satul model pe 6 august. A trecut neobservat timp de două zile până când un vizitator l-a zărit, iar ulterior a fost confirmat al lui Banksy de către Pest Control, care autentifică lucrările artistului.

Obiectul a fost împrumut Muzeului din Peterborough pentru o expoziţie de artă urbană şi a adus un număr record de vizitatori în săptămâna de după Crăciun. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.