Sculptorul Virgil Scripcariu va discuta, joi, la Muzeul Naţional de Artă al României, de la ora 18.00, cu managerul Călin Stegerean despre proiecte muzeale şi culturale dezvoltate prin iniţiative private, precum Muzeul-Atelier-Şcoala de la Piscu, dar şi despre sculptura românească contemporană şi implicarea artiştilor în proiecte culturale şi educaţionale complementare celor instituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Scripcariu s-a născut la Vatra Dornei în 1974. A studiat sculptura la Universitatea Naţională de Arte din  Bucureşti, între 1998 şi 2005, la clasa lui  Vasile Gorduz; a fost  bursier Theodor Aman (200), iar în anul următor a fost finalist al marelui premiu Prometheus Opera Prima, acordat de Fundaţia Anonimul. În 2008 a expus în cadrul Bienalei de arhitectură de la Veneţia, având o contribuţie  importantă în elaborarea conceptului şi structurarea Pavilionului României. Are importante lucrări de for public în ţară. A participat la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate: Romanian Design Week 2013, personala de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia 2012, expoziţia de grup Lemn.ro de la MNAC 2010 şi în Israel, Belgia, Japonia, Italia, Marea Britanie, Austria,  Irlanda, iar anul 2021 s-a încheiat cu o expoziţie  personală  la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău.

Trăieşte şi lucrează în satul Piscu, lângă Bucureşti, unde este implicat în programe de educaţie prin artă pentru adulţi şi copii, cel mai recent  proiect  al său fiind Muzeul-Atelier-Şcoala de la Piscu,  un spaţiu cultural pornit din dorinţa de a împrieteni copiii şi adulţii cu patrimoniul şi de a pune în lumină moştenirea culturală a comunităţii din Piscu, o veche vatră de olari cu o istorie culturală bogată, singura din apropierea capitalei în care încă se produce ceramică ţărănească.

„Întâlnire la muzeu” este un proiect care îşi propune să privilegieze contactul cu personalităţi din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferenţa diverselor genuri artistice. Evenimentul face parte din seria activităţilor pentru public desfăşurate în intervalele orare sau zilele când spaţiile expoziţionale nu sunt accesibile publicului şi va avea loc doar în format online, pe pagina Facebook a MNAR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.