Muzeul Naţional de Artă al României a înregistrat în primele opt luni ale acestui an peste 100.000 de participanţi la expoziţiile şi evenimentele organizate, cu 10 000 mai mulţi decât în întregul an 2021 când s-au înregistrat 90.000 de participanţi. În lunile iulie şi august ale anului curent a fost înregistrat un număr record de peste 30.000 de participanţi, respectiv 15.294 în luna iulie şi 16.097 în luna august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, la Muzeul Naţional de Artă al României au fost organizate constant, pe lângă amplele expoziţii „Pallady 150”, „Nostalgie. Amintire. Regăsire” şi Retrospectiva de pictură Tudor Zbârnea, o serie de activităţi culturale, formativ-educative sau de divertisment din care: conferinţele „Întâlnire la muzeu”, avându-i ca invitaţi pe profesorul Sorin Alexandrescu, sculptorul Virgil Scripcariu, Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal, criticul de artă Magda Cârneci şi Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Naţional Peleş; prezentări tematice „Jurnal intim”. „Cum facem şi cum gândim o expoziţie” şi „Poveşti ascunse ale capodoperelor din Galeria de Artă Europeană” susţinute de Călin Stegerean, directorul general al MNAR; tururi ghidate în expoziţiile „Pallady 150”, ,„Nostalgie. Amintire. Regăsire”, „Dincolo de legendă”, „Retrospectiva Tudor Zbârnea”.

De asemenea, au fost organizate: programul „Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots” organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei; ateliere educative destinate copiilor din mediile defavorizate organizate în colaborare cu Asociaţia „Salvaţi copiii!”; proiecţii de film în cadrul Cinematecii TIFF@MNAR, Festivalului „One World România”, Festivalul Filmului European; concerte susţinute de Simion Bogdan Mihai şi Lăutarii de mătase, ansamblul SEMPRE şi grupul Trei parale, concertele din cadrul Festivalului EuropaFest – Bucharest International Jazz Competition; seria de spectacole „Balada Meşterului Manole” reprezentate în expoziţia „Dincolo de legendă”; evenimentele speciale: „Un week-end cu Brâncuşi” „Un week-end la muzeu”, „Nocturnă muzeală”, „Prin paginile unor expoziţii”; sesiunea de comunicări ştiinţifice „Date noi în cercetarea artei medievale şi premoderne din România”, ghidaje în Galeria de Artă Modernă românească, Galeria de artă veche, Galeria de Artă europeană, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Zambaccian.

De la începutul sezonului estival peste 500 de persoane au participat la programul Vacanţa la muzeu, care a cuprins o ofertă bogată de ghidaje şi ateliere educative pentru publicul de toate vârstele.

Ghidajele derulate sub genericul „Capodopere ale artei româneşti din colecţia Zambaccian” şi atelierele educative „Camping la muzeu” desfăşurate în Grădina Kretzulescu a muzeului, „Pictură în vilegiatură” – dedicate expoziţiei retrospective a artistului Tudor Zbârnea, „Aripi de înger” – din cadrul Galeriei de Artă Europeană, „Naraţiune şi patrimoniu. Frescele Mănăstirii Văcăreşti” – Galeria de Artă Veche Românească, modulul de ateliere intitulat: „Teatru baroc” dedicat expoziţiei „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina în secolele XVI – XIX”, dar şi multe altele, au venit în completarea programului de vacanţă din această vară.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.