Tema din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, „Miracol”, anunţată marţi de preşedintele FITS Constantin Chiriac, reflectă importanţa evenimentului în transformarea comunităţii, a oraşului şi a faptului că, într-un prezent gestionat de alte interese, un festival de artele spectacolului dintr-un mic oraş a ajuns la ediţia cu numărul 30 şi fixează, an de an, agenda comunităţii culturale mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, pe www.sibfest.ro, publicul poate deja să consulte programul Festivalului pe zile şi categorii, într-o manieră de navigare nouă, mai prietenoasă, pentru a stabili ce spectacole doreşte să vadă începând cu 23 iunie şi până pe 2 iulie.

De miercuri, biletele vor putea fi achiziţionate atât online, cât şi fizic, de la Agenţia de bilete aflată în Sibiu, pe strada Nicolae Bălcescu 17.

Un aspect important pe care Constantin Chiriac l-a menţionat este că preţul biletelor rămâne neschimbat faţă de ediţia anterioară, în ciuda inflaţiei, dublării şi, pe alocuri, chiar a triplării unora dintre costuri, şi că o mare parte dintre evenimente au acces liber sau un preţ redus, de 30 de lei. Se păstrează, de asemenea, reducerile pentru anumite categorii vulnerabile.

Două noi secţiuni vin să completeze oferta FITS pentru public în 2023: Sezonul sibian şi secţiunea ”George Banu”. De altfel, întreaga ediţie din acest an este dedicată memoriei marelui om de teatru şi prieten al Festivalului.

Spectacole prezente la FITS 30:

„Măsura imposibilului”, spectacol scris şi regizat de Tiago Rodrigues, actualul director artistic al Festivalului de la Avignon (23 şi 24 iunie)

Miracolul flamenco – EstévezPaños y Compañía – un spectacol care îi aduce pe scenă pe cei mai buni dansatori de flamenco, pe ritmuri care înflăcărează sângele şi imaginaţia! Ministerul Culturii din Spania a acordat acestei trupe Premiul Naţional al Dansului (23 şi 24 iunie)

„Apă, ce bucurie!” – Trupa Circus Baobab din Guinea prezintă cel mai antrenant spectacol de circ contemporan la FITS pe 24 şi 25 iunie.

„Simfonie şi lumină” cu Revolution Orchestra din Israel ne plimbă de la Chopin la Radiohead într-un spectacol cu care îmbină muzica de orchestră, mişcarea de scenă şi proiecţiile video (26 iunie)

„Paznicul sufletului - Far From The Norm” | Botis Seva (UK) – un  spectacol cu hip-hop şi dans, premiat, apreciat, aplaudat, de neratat! 28 şi 29 iunie

„Ultima cină” - Milo Rau/ NTGent – un spectacol eveniment şi experiment, un mix între real şi virtual, între ce se află în faţa ochilor şi ce e ascuns, însă totuşi la vedere (29 şi 30 iunie)

„Diptic: Vise din camera pierdută”, spectacol al belgienilor de la Peeping Tom aduce pe scenă dans contemporan într-o manieră nevăzută până acum. Realitate, vis, fantezie (1 şi 2 iulie).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.