Ministrul Culturii, Corina Şuteu, se întâlneşte joi, de la ora 15.00, la Biblioteca Naţională a României, cu tinerii actori pentru a discuta despre contracte de muncă şi posibilitatea obţinerii de locuinţe de serviciu, după ce Guvernul României a adoptat, în urmă cu câteva săptămâni, o serie de modificări la Legea instituţiilor publice de spectacol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţia se va purta în jurul unor subiecte precum contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, posibilitatea de a avea contracte diferite cu instituţia în care artistul e angajat şi oportunităţile pentru obţinerea unei locuinţe de serviciu în cazul actorilor, soliştilor, muzicienilor.

”În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul României a adoptat o serie de modificări la Ordonanţa 21/2007 (Legea instituţiilor publice de spectacol), propuse de Ministerul Culturii, privind, printre altele, diversificarea formelor de angajare ale artiştilor, cumularea salariului cu alte forme de remunerare în cadrul aceleiaşi instituţii sau colaborările externe ale artiştilor angajaţi”, a scris Corina Şuteu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Pornind de la aceste modificări, ministrul Culturii invită comunitatea actorilor, tineri, angajaţi în instituţii publice sau nu, la un dialog despre efectele concrete ale noilor prevederi, ca şi despre alte iniţiative destinate sprijinirii tinerilor artişti, pe care Ministerul intenţionează să le pună în practică în viitorul apropiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.