Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a apreciat Gala "Once Upon a Winter's Dream", care a avut loc luni, la Teatrul Naţional Bucureşti, drept "o invitaţie la emoţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am apreciat mereu eleganţa baletului. Prin graţia sa inegalabilă, această artă rămâne o expresie a eleganţei şi frumuseţii. Aplaud perfecţiunea spectacolului de pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, de seara trecută şi felicit organizatorii evenimentului care a reunit nume importante ale baletului internaţional", a spus ministrul Culturii. 

Spectacolul a strălucit graţie prim-balerinei de la The Royal Ballet, Natalia Osipova, pentru prima dată în România, considerată ca fiind balerina cu cea mai înaltă săritură din lumea baletului feminin. Pe lângă această premieră, seara a fost marcată de trei coregrafii deosebite: Pas de deux "Romeo şi Julieta", în coregrafia lui Sir Kenneth MacMilan, "Echoes of Tomorrow", coregraf Wubkje Kuindersma şi "Cenuşăreasa", în coregrafia lui Cristopher Wheeldon.

Conceptul evenimentului este inspirat de piesa „Once Upon a December” care introduce spectatorul în enigmatica poveste a prinţesei Anastasia Romanov, o obişnuită a palatelor elegante şi a petrecerilor fastuoase.

În prima parte, „Anastasia Romanov. Un vis la Palatul de Iarnă”, au fost prezentate balete clasice şi contemporane care au avut drept temă balul, fantezia, iubirea, nostalgia.

Partea a doua, intitulată „Viscol de emoţii”, a celebrat iubirea în toate formele ei tumultuoase şi răvăşitoare, încheindu-se cu momente care au marcat fragilitatea şi graţia în faţa morţii şi, totodată, speranţa renaşterii. Numele Anastasiei însăşi are tocmai are această semnificaţie: speranţa renaşterii.

Pe scenă au mai urcat artişti precum Recee Clarke şi Yasmine Naghdi (The Royal Ballet), Julian MacKay şi Madison Young (Bayerische Stattsballett), Marina Minoiu (Royal Danish Ballet) şi Robert Enache (Opera Naţională din Bucureşti), Dinu Tamazlâcaru (Staatsballett Berlin), Ada González (Opera Naţională din Bucureşti), Cristian Preda şi Viviana Olaru (Opera Naţională din Iaşi). Regia artistică a galei este semnată de Alice Minoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.