Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, pentru Variety, că programul de rambursare a investiţiilor pentru producţiile filmate în România este din nou pe drumul cel bun, Guvernul fiind angajat să repornească un sistem care a fost blocat în ultimii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toată clasa politică, începând cu viitorul prim-ministru Marcel Ciolacu, înţelege importanţa acestui instrument de atragere a investiţiilor", a declarat Lucian Romaşcanu, subliniind necesitatea reconstruirii încrederii într-un program care se confruntă cu o concurenţă acerbă în regiune. „Există cu siguranţă un «da» din partea mediului  politic", a mai spus oficialul român.

Ministrul Culturii s-a întâlnit, recent, la Bucureşti cu Stanford McCoy, preşedintele EMEA Al Motion Picture Association, reprezentanţii celor mai puternice case de producţie americane. De asemenea, pe data de 5 mai, Lucian Romaşcanu a participat la o masă rotundă alături de ambasadorii Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii şi Statelor Unite ale Americi, unde împreună cu reprezentanţii industriei au fost discutate cele mai bune practici la nivel internaţional.

Ministrul Culturii se află într-o vizită de 24 de ore în Franţa, la Cannes, cu scopul de a convinge marii producători să investească în România. În acest context, Lucian Romaşcanu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor culturale din Europa, dar şi cu producători şi finanţatori de film. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.