Ministerul Culturii a anunţat vineri lansarea apelului pentru finanţarea activităţilor de Ziua Culturii Naţionale 2021, cu un buget de 2 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe modelul proiectului Acces Online 2020 şi păstrând tradiţia pentru finanţarea activităţilor dedicate acestei zile, orice persoană juridică sau persoană fizică autorizată care desfăşoară activităţi culturale, conform obiectului de activitate, se poate înscrie cu un proiect pentru care doreşte finanţare.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale se vor desfăşura în perioada 15 - 31 ianuarie 2021 şi pot fi online, dar şi cu prezenţă fizică, în cazul în care aceasta va fi permisă.

„Alocăm o finanţare de 8 ori mai mare decât cea stabilită anterior pentru activităţile culturale dedicate acestei aniversări. De asemenea, am extins şi perioada dedicată manifestărilor culturale finanţate prin acest proiect, pentru a da şansa cât mai multor persoane să beneficieze şi să poată promova cultura românească prin proiecte îndrăzneţe, creative, adaptate societăţii actuale. Ziua Culturii Naţionale trebuie marcată aşa cum se cuvine, chiar dacă ne aflăm într-un an atipic. Cultura este unul dintre motoarele societăţii şi cea care ne-a ajutat, în cele mai dificile timpuri, să nu ne pierdem identitatea şi chiar să depăşim situaţii de criză. Artiştii români au multe de oferit nu doar nouă, ci lumii întregi. Suntem curioşi ce proiecte vor fi înscrise anul acesta şi abia aşteptăm să le oferim publicului”, a transmis într-un comunicat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Bugetul alocat de Ministerul Culturii anul acesta este de 2 milioane de lei, iar valoarea maximă a sprijinului financiar pe proiect/ acţiune este de 100.000 de lei. Acordarea finanţării nerambursabile este condiţionată de contribuţia solicitantului din surse proprii sau atrase, care trebuie să fie de minim 20% din valoarea proiectului.

Solicitanţii pot depune dosarele de înscriere, doar online, până pe 21 decembrie.

Demersul este suplimentar schemei de ajutor de stat pe care Ministerul Culturii o dezvoltă zilele acestea, în baza dialogului cu reprezentanţii sectoarelor cultural-creative, pentru susţinerea activităţilor din domeniu afectate de restricţiile impuse de limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru ediţia din 2020, zece proiecte propuse de organizaţii nonguvernamentale pentru Ziua Culturii Naţionale au primit finanţare din partea Ministerul Culturii în valoare de 237.185 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.