Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a alocat Administraţiei Fondului Cultural Naţional cel mai mic buget de finanţare de până acum pentru proiecte editoriale. AFCN a lansat miercuri apelul pentru sesiune şi o nouă invitaţie adresată experţilor evaluatori pentru depunerea candidaturilor, ce pot fi înscrise online până pe 31 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Bugetul sesiunii III / 2018, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este de 828.000 lei. 

„Este cel mai mic buget alocat până acum pentru susţinerea proiectelor editoriale, fapt care ne-a pus într-o situaţie dificilă în definirea secţiunilor de finanţare şi a priorităţilor. Am fost nevoiţi să restrângem secţiunile de finanţare la trei, respectiv: carte, reviste şi publicaţii culturale şi ediţii de poezie, şi să operăm reduceri în plafoanele de finanţare faţă de anul precedent”, a declarat Grigore Arsene, membru în consiliul AFCN şi preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Consilul AFCN a hotărât ca în cadrul secţiunii Reviste şi Publicaţii Culturale nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creaţie membre ANUC finanţate în baza Legii nr. 136 din 8 iunie 2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România.

Tirajul minim obligatoriu constituie un criteriu de eligibilitate a cărui nerespectare determină eliminarea administrativă. Titlurile editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.