MINA, Museum of Immersive New Art a lansat MINA Kids, spaţiul dedicat copiilor, cu 15 instalaţii interactive ce includ componente educative din zona financiară sau nutriţională, precum şi proiecte care dezvoltă creativitatea şi încurajează interacţiunea şi mişcarea fizică. Prima expoziţie găzduită se numeşte "Explorarium: Călătorie educaţională digitală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MINA Kids ocupă 1.000 de metri pătraţi şi este un spaţiu senzorial gândit special pentru a stârni curiozitatea copiilor şi a-i introduce în lumea fantastică a artei. Ghidul spaţiului de joacă este Sara, unul din personajele Animaterra, care devine un avatar conversaţional, prezentat de Kaufland România.

„Am dezvoltat şi curatoriat zona dedicată celor mici pentru că ne dorim să îi inspirăm pe copii să descopere arta prin joacă. Am avut în vedere modul în care mintea lor se dezvoltă şi am adunat instalaţii care să-i susţină şi să-i ajute să crească într-un mod sănătos. Cu ajutorul acestui tip de interacţiuni, copiii află despre utilizarea anumitor tehnici, a anumitor materiale, a proceselor şi tehnologiilor. Îşi dezvoltă abilităţile de gândire creativă şi critică, învaţă despre practicile artelor şi înţeleg mai bine concepte precum inovaţie, cultură sau cum pot fi aplicate competenţele digitale în experienţe educative”, spun co-fondatorii MINA.

Educaţie nutriţională - MINA Kids se alătură demersului început de Kaufland România şi Asociaţia Plan B de a sprijini părinţii în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate şi dezvoltarea armonioasă. Astfel, una din instalaţiile interactive principale este Hrăneşte Dragonul, prin care copiii învaţă să facă diferenţa între alimentele sănătoase şi cele pe care trebuie să le consume în cantităţi reduse. Ei decoperă aceste lucruri hrănind un personaj fantastic, un pui de dragon, care reacţionează în funcţie de alegerile copiilor.

Jocul, realizat de Les Ateliers Nomad, coordonat de MINA, este o extensie a proiectului Akademia Kinderland, dezvoltat de Kaufland România şi Asociaţia Plan B, prin care copiii află informaţii despre ce înseamnă o alimentaţie echilibrată, explicate pe înţelesul celor mici, prin limbajul pe care îl înţeleg cel mai rapid şi uşor – jocul.

Secretul proporţiei corecte a proteinelor, carbohidraţilor, vitaminelor din legume şi fructe, dar şi a grăsimilor benefice le este astfel dezvăluit, în opoziţie cu alegerile alimentare incorecte, care le afectează în timp sănătatea şi dezvoltarea armonioasă, precum alimentele prăjite şi dulciurile.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.