Miliardarul britanic Richard Branson a anunţat data la care va întreprinde zborul spaţial la bordul unei nave a companiei sale Virgin Galactic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Branson a spus că va face zborul pe 11 iulie sau foarte curând după această dată. El va fi pasager al avionului rachetă Unity, dezvoltat de compania sa în SUA  de aproximativ două decenii.

Vehiculul poate ajunge la o altitudine de 90 de kilometri, oferindu-le celor de la bord câteva minute de imponderabilitate şi observarea  curburii Pământului.

Intenţia lui Branson este de a introduce un serviciu de zbor spaţial comercial. 

Aproximativ 600 de persoane au rezervat deja un loc într-o astfel de călătorie. Preţul unui bilet este, în unele cazuri, de 250.000 de dolari.

„Chiar cred că spaţiul aparţine tuturor. După 17 ani de cercetare, inginerie şi inovaţie, noua industrie spaţială comercială este pregătuită să deschidă Unievrsul către umanitate şi să schimbe lumea pentru totdeauna”, a spus Branson, citează BBC. „Una este să visezi să faci spaţiul mult mai accesibil tuturor şi alta este pentru o echipă incredibilă să transforme, colectiv, acel vis în realitate”.

Dacă misiunea va avea loc pe 11 iulie, Richard Branson va fura startul rivalului său în turismul spaţial, miliardarul Jeff Bezos.

Fondatorul imperiului Amazon a investit o avere în hobby-ul său de a construi rachete şi a anunţat că va face o călătorie la marginea spaţiului pe 20 iulie. El a invitat trei persoane să i se alăture în New Shepard: fratele lui, Mark, femeia aviator Wally Funk şi o persoană care a plătit 28 de milioane de dolari la o licitaţie şi al cărei nume nu a fost făcut public.

În vârstă de 82 de ani, Funk a fost antrenată în anii 1960 să fie astronaut. Ea va deveni cea mai vârstnică persoană care ajunge în spaţiu, când racheta va urca la 100 de kilometri deasupra Pământului.

Bezos urmează să anunţe mai multe detalii legat de comercializarea biletelor pentru alte călătorii cu New Shepard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.