Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" anunţă deschiderea pe 8 septembrie a unei micro-stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber, în cel mai nou spaţiu de joc, sala Amfiteatru situată pe acoperiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul dintre aceste evenimente va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 20.30, odată cu premiera concertului "Săftiţa" (balkanic project) by Marius Mihalache, susţinut de cunoscutul virtuoz al ţambalului împreună cu echipa sa de muzicieni: Arabela Nicolau - voce, Marius Gagiu - flaut, caval, Lorin Mihalache - tobe, Florin Parfene - bass.

Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cei care vor veni la spectacol vor descoperi o lume a dorinţelor, a patimilor, a iubirii şi a trădării, anunţă autorii proiectului, Marius Mihalache şi soţia sa, Arabela Nicolau. Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestraţie modernă, "Săftiţa" este un spectacol de autor ce îi aparţine celebrului artist internaţional Marius Mihalache.

"La finalul spectacolului ne dorim să rămâneţi în inimi cu Săftiţa lui Marius Mihalache, cu dragostea de România şi de români, o dragoste ce ne uneşte prin muzică", declară artiştii.

Marius Mihalache este muzicianul care a reuşit să-i confere acestui instrument, specific orchestrelor de muzică populară, valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar afirmarea lui a avut loc dincolo de graniţele ţării. La 17 ani a interpretat pe scena Operei Scala di Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Cel mai important moment din viaţa sa de artist a fost întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, cântând în deschiderea câtorva concerte ale acestuia. Apoi a cântat şi a înregistrat alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Înainte de lansarea primului său album în 1998, artistul a compus coloana sonoră pentru mai multe filme şi seriale TV, cum ar fi "Asfalt Tango" (1995), "Filantropica" (2002), "Garcea şi oltenii" (2002), "La urgenţă" (2006), "Ticăloşii2 (2007) etc. În 1998, a lansat primul său album de etno-jazz "Eclipse", urmat de altele şi de colaborări, o perioadă în care a abordat mai multe stiluri, de la jazz la muzică ţigănească. Iar gândul de a se stabili pe continentul american poate că a încolţit chiar în anul 2015, pe când era invitat de Cosmin Chivu (director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuţia piesei celebre "Our Class", scrisă de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC.

Biletele s-au pus în vânzare online, pe MyStage, începând cu data de 14 august. Iar de luni, 27 august,  acestea vor putea fi achiziţionate şi de la Casa de bilete a Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale ” (situată în foaierul Sălii Mari a TNB).

Următoarele două concerte ale acestei micro-stagiuni îl vor avea protagonist pe Emy Drăgoi, un colaborator apropiat al Teatrului Naţional, pe scena căruia este răsplătit cu aplauze entuziaste de câte ori apare în concertul-spectacol "Magic Naţional". 

Pe 14 şi 15 septembrie, alături de Emy Dragoi vor evolua, în concertul intitulat intitulat "Caravan Django" - Emy Drăgoi "Jazz Manouche", două orchestre: Jazz Hot Club Romania şi Jazz Hot Club junior, precum şi invitatul special din Franţa: Christophe Lartilleux - fondatorul grupului Latcho Drom şi creatorul coloanei sonore pentru filmul "Django".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.