Miliardarul Michael Bloomberg şi alţi filantropi au donat 125 de milioane de dolari Universităţii John Hopkins, pentru a înfiinţa un nou institut dedicat cercetărilor din domeniul imunoterapiei anticancer, au anunţat, marţi, reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ superior din Baltimore, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Bloomberg, fondatorul unui imperiu media şi fost primar al oraşului New York, şi Sidney Kimmel, fondator al Jones Apparel Group, au donat fiecare 50 de milioane de dolari. Restul sumei - 25 milioane de dolari - a fost obţinută prin donaţii provenind de la un grup de alţi 10 filantropi, au precizat reprezentanţii Universităţii Johns Hopkins. 

The Bloomberg - Kimmel Institute for Cancer Immunotherapy va fi amenajat în cadrul Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center din oraşul Baltimore. 

În noul institut de cercetări medicale vor lucra experţi în oncologie, imunologie, genetică, microbiologie şi inginerie biomedicală.

Imunoterapia încearcă să stimuleze sistemul imunitar al pacientului, pentru a-l face să caute, să identifice şi să distrugă celulele canceroase. 

Oamenii de ştiinţă consideră că imunoterapia reprezintă cea mai rapidă abordare în tratamentul anticancer şi una dintre cele mai promiţătoare metode din domeniul cercetărilor medicale. 

Cercetările din noul institut se vor concentra pe cancerul de piele, de colon, pancreatic, renal, pulmonar, mamar şi ovarian.

Unul dintre primii pacienţi celebri care au urmat un tratament din categoria imunoterapiei a fost fostul preşedinte american Jimmy Carter. El a început tratamentul împotriva melanomului în august 2015 şi a anunţat, în decembrie, că s-a vindecat de cancer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.