Un reporter al postului de televiziune Canal 10 din Cancun, pe coasta caraibiană a Mexicului, a fost asasinat miercuri, a anunţat instituţia de presă, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Javier Enrique Rodriguez Valladares este al optulea jurnalist asasinat în Mexic de la începutul anului 2018. 

"Familia lui Javier Enrique l-a anunţat pe proprietarul Canal 10 că jurnalistul a fost asasinat", a declarat postul într-un scurt comunicat de presă. 

El era în primul rând videograf, dar realiza şi interviuri şi reportaje cu subiecte politice, a precizat Canal 10, un post cu plată care are sediul în celebra staţiune balneară din Cancun, în Statul turistic Quintana Roo. 

Potrivit publicaţiilor din Cancun, el se afla pe una dintre principalele artere ale oraşului când a fost împuşcat. 

Autorităţile locale nu au furnizat până acum informaţii despre asasinat. 

Trei jurnalişti, între care Rodrigo Valladares, au fost ucişi în trei luni în Quintana Roo.

Mexicul este considerat ca una dintre ţările cele mai periculaose din lume pentru jurnalişti. În 2017, 17 dintre ei au fost asasinaţi, şi după 2000 bilanţul jurnaliştilor omorâţi se ridică la peste 100, potrivit organizaţiilor de apărare a libertăţii de expresie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.