Metropolitan Museum din New York a dezvăluit, marţi, planuri pentru expoziţia aşteptată în luna mai ce are ca temă „o antologie a modei americane” şi care va fi prezentată la celebra gală anuală, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost prezentate câteva rochii din sutele de ţinute, feminine şi masculine, care vor povesti o istorie a modei americane a secolelor XIX-XX, de la Brooks Brothers la Oscar de la Renta

Expoziţia „In America: An Anthology of Fashion”, organizată în aripa americană a muzeului, va pune în dialog rochii şi costume în „miniaturi cinematografice” sau „stop cadru pe imagine”, concepute de opt cineaşti, între care Sofia Coppola, Martin Scorsese, Regina King, Chloé Zhao şi Tom Ford, regizor şi creator de modă. 

Este vorba despre a doua parte, mai amplă, a unei expoziţii al cărei prim capitol a fost deschis în septembrie cu un „lexic” ce a povestit moda americană contemporană cu ajutorul unui vocabular de emoţii, fiecare ţinută având ataşat un cuvânt - „In America: A Lexicon of Fashion”. 

Potrivit curatorului-şef al Institutului Costumului, Andrew Bolton, „a doua parte explorează bazele modei americane”, acolo unde „lexicul explorează noul său limbaj”. 

Expoziţia se va deschide pentru public pe 7 mai, dar Metropolitan Museum a profitat de Săptămâna Modei de la New York „toamnă-iarnă 2022”, care se încheie miercuri, pentru a oferi o avanpremieră. 

Întâlnirea mondenă prin excelenţă de la New York va fi găzduită de Anna Wintour, redactor-şef Vogue.

Gala, ocazie pentru marii creatori de a îmbrăca starurile, are loc în mod obişnuit în prima luni din mai, dar a fost anulată în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei. Pentru a recupera, gala Met, care este organizată în beneficiul Institutului Costumului, o entitate a muzeului, a avut loc în septembrie 2021. La eveniment, faimoasa rochie cu mesajul „Taxează-i pe bogaţi” a fost purtată de democrata Alexandria Ocasio-Cortez. Kim Kardashian a fost îmbrăcată în negru complet, inclusiv chipul. 

Creată în 1948, gala a fost mult timp rezervată celei mai înalte şi bogate societăţi newyorkeze, principala sursă de mecenat pentru Met. S-a deschis începând cu anii 1970, înainte de a se transforma după venirea la conducere a redactorului-şef al Vogue, Anna Wintour, în 1995. Ea a propulsat-o în rândul evenimentelor "populare", adaptat epocii reţelelelor de socializare şi democratizării modei, fiind comparată uneori cu ceremoniile Oscar de la Los Angeles. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.