Meciuri din Campionatul European de Baschet masculin 2017 vor fi transmise în exclusivitate de Televiziunea Română, pe TVR HD, în perioada 1-17 septembrie. Transmisiunile vor include toate meciurile jucate la Cluj-Napoca şi apoi patru optimi, sferturile de finală, semifinalele şi finalele, care se vor juca la Istanbul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În premieră pentru România, o grupă de la Eurobasket 2017 se va juca în Sala Polivalentă, grupă în care evoluează Spania - cea mai importantă echipă de baschet a continentului din ultimii 20 de ani - Croaţia, Cehia, Ungaria, Muntenegru şi România, informează TVR. 

”Sunt 30 de ani de la ultima prezenţă românească la un campionat european de baschet şi TVR va oferi tuturor fanilor acestui sport meciurile acestei ediţii istorice. TVR va transmite toate meciurile jucate la Cluj, câte trei pe zi, în perioada 1-7 septembrie, apoi patru optimi, sferturile de finală, semifinalele şi finalele, care se vor juca la Istanbul”, a spus Emil Hossu-Longin, jurnalist TV senior la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR.

Din distribuţia campioanei ”en-titre” vor face parte fraţii Pau şi Marc Gasol, Sergio Llull (MVP-ul Euroligii), Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Rudy Fernandez, Nikola Mirotic, Alex Abrines şi Victor Claver.

Croaţia va alinia o echipă din care vor face parte starurile Mario Hezonja, Bogdan Bogdanovic, Dario Saric şi Dragan Bender. Tomas Satoransky de la Washington Wizards şi Jan Vesely de la Fenerbahce (campioana Europei 2017) sunt liderii naţionalei cehe, iar Ungaria îl are în lot pe Adam Hanga, cel mai bun jucător defensiv al Euroligii în ultimul sezon. Din echipa Muntenegrului vor face parte Bojan Dubljevic, de la Valencia (noua campioană a Spaniei), MVP-ul ultimei Finale a Ligii spaniole, Nikola Peckovic şi Nikola Vucevic, din NBA.

Până la întâlnirea cu megastarurile echipei Spaniei, din această toamnă, TVR HD transmite live cele mai importante partide ale Campionatului European feminin, în perioada 19-25 iunie. Cele mai bune jucătoare ale Europei se înfruntă în Cehia, la Hradec Kralove şi Praga.

TVR HD va transmite luni, de la ora 16.00, meciul Belarus-Turcia, iar de la ora 21.30, meciul Franţa-Grecia. Aceste transmisiuni vor fi urmate, marţi, de la orele 19.00 şi 21.30, de optimi de finală.

Programul transmisiilor la TVR HD continuă joi, de la orele 13.30 şi 16.00, cu sferturi de finală, sâmbătă, de la orele 19.00 şi 23.15, cu semifinalele, şi se încheie duminică, când vor fi difuzate finala mică, de la ora 16.00, şi finala mare, de la ora 23.10.

Campionatul European de Baschet Masculin 2017 va avea loc în perioada 31 august -17 septembrie. La competiţie vor participa 24 de echipe naţionale care vor juca în patru oraşe ale Europei: Helsinki, Istanbul, Tel Aviv şi Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.