Finala feminină de la Roland Garros, în care Simona Halep a fost învinsă de Jelena Ostapenko, a fost urmărită în direct de peste 1,4 milioane de telespectatori din toată ţara, sâmbătă, la Pro TV, şi de peste 440 de mii de telespectatori la nivel naţional, la Eurosport 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public la Pro TV, pe întregul interval de difuzare, între 15.48 şi 18.38.

La nivel naţional, meciul a fost urmărit la Pro TV de 1.422.000 de telespectatori, înregistrând 7,9 puncte de rating şi 30,7% cotă de piaţă. Eurosport 1 a ocupat cel de-al doilea loc în clasamentul audienţelor, cu 442.000 de telespectatori, obţinând 2,5 puncte de rating şi 9,5% cotă de piaţă, potrivit datelor furnizate de Kantar Media România, transmise de Pro TV.

La nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, Pro TV a obţinut 9,2 puncte de rating şi 40,1% cotă de piaţă, în timp ce televiziunea clasată pe locul al doilea, Eurosport 1, a obţinut rezultate de aproximativ trei ori mai mici, cu 3,2 puncte de rating şi 14% cotă de piaţă.

La nivel urban, Pro TV a obţinut pe durata transmisiunii 9,9 puncte de rating şi 35,3% cotă de piaţă, spre deosebire de Eurosport 1, care a obţinut 3,6 puncte de rating şi 12,8% cotă de piaţă.

În minutul de aur atins la nivel naţional la 18.12, meciul a fost urmărit de aproximativ 1,9 milioane de telespectatori.

"Cred că a fost un turneu bun, să joci finala este extraordinar. Tot creditul pentru Jelena, a jucat foarte bine, a lovit foarte puternic, la unele puncte am fost doar spectatoare pe teren, aşa că a meritat să câştige. Este un moment greu pentru mine, dar cu timpul o să treacă. O să continui să muncesc, pentru că vreau sa repet ce am făcut la acest turneu”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko. Letona, numărul 47 WTA, câştigat primul ei trofeu ca profesionistă, la câteva zile după ce a împlinit 20 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.